Notícies

Editors de mitjans de proximitat d’Occitània i Catalunya del Nord assisteixen al Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat
Divendres, 22 de març 2024

També han assistit representants de la premsa de proximitat d’Euskadi i Galicia


L’Associació de Mitjans d’informació i Comunicació ha omplert l’auditori de La Pedrera durant la celebració de la primera edició del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat a la ciutat de Barcelona aquest dimarts 19 de març. Durant la jornada han assistit 240 editors de mitjans d’informació de proximitat, periodistes, experts en el món de la comunicació i altres professionals del sector en l’àmbit català, europeu i internacional. L’acte, presentat per la periodista Marina Romero, s’ha convertit en un esdeveniment únic per promoure, guardonar i celebrar el periodisme rigorós i l’excel·lència professional.


A la 1a edició del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat han assistit una quinzena d'editors de mitjans d’Occitània i de la Catalunya del Nord com ara Radio LENGA d’OC,  Radio Occitanie, La Sapiéncia Occitana, representants de l’Assemblea regional de les ràdios associatives de la regió Occitania (ARRA), La Semaine du Roussillon, Made in Perpignan o Radio Arrels.


A més, també destacar la presència de Xulio Cougil, en representació de l’associació de mitjans en gallec, AMEGA, i d’Igor Astibia, de l’associació de mitjans d’Euskadi, Hekimen, així com Martxelo Otamendi, el periodista basc va ser director de Berria fins a la seva jubilació i és un dels degans dels directors de diaris de l’Estat.


L’encarregat d’inaugurar l’acte ha estat el president de l’AMIC, Ramon Grau, qui ha remarcat aquesta primera edició del premi, “és un dia per reconèixer l'esforç d'editores i editors en tirar endavant projectes que ens emmirallen (...), celebrant la vitalitat del sector, a través de l'excel·lent nivell dels mitjans d’informació de proximitat que els membres del jurat han valorat i guardonat”, ha destacat.


I la vicepresidenta segona de l’AMIC, Isabel Serrano, ha agraït la presència de tots els editors de mitjans de proximitat i ha assegurat que “aquests projectes i reptes que ens hem marcat a pel que fa als mitjans en llengües cooficials i altres llengües reconegudes de l’Estat; i per una altra, a nivell Catalano-Occità, ens portaran a veure’ns més sovint i fer realitat aquests models de col·laboració entre periodistes i mitjans de proximitat en llengües veïnes i amb realitats semblants”.


Guanyadors en la categoria En Català, Unió Europea i Internacional
Durant la jornada s’ha atorgat el Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat en la categoria En Català a la “Revista Cambrils” (Catalunya), guardó que ha estat recollit per Lluís Rovira, director del mitjà i acompanyat per la periodista, Cristina Sierra.


En la categoria Unió Europea s’ha guardonat al mitjà danès "Der Nordschleswiger", premi que ha recollit el seu cap de redacció, Gwyn Nissen, i pel que fa a la categoria Internacional el guardó ha estat pel mitjà "Outlier Media" de Detroit (EUA), el qual ha recollit la seva directora executiva, Candice Fortman.

 

Reconeixements a la trajectòria i a la publicitat
A més, també s’ha lliurat un reconeixement a Mateu Ros i Monrós, director general de Capgròs Comunicació per la seva trajectòria al servei dels mitjans de proximitat; i s'ha atorgat un reconeixement a la qualitat de la publicitat que aposta pels mitjans de proximitat a Ametller Origen.

 
                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies