Notícies

AMIC Directes en el programa Popap de Catalunya Ràdio
Divendres, 17 de febrer 2023

El concurs AMIC-Directes va anunciar els seus guanyadors el passat 14 de febrer a la final celebrada a l’Auditori de Blanquerna de Barcelona i el programa Popap de Catalunya Ràdio, centrat en els continguts en català de les xarxes socials,  ha volgut fer ressò de la iniciativa. Per aquest motiu, Mariola Dinarès, presentadora del programa Popap de Catalunya Ràdio, ha entrevistat el secretari general de l’AMIC, Josep Ritort, i els guanyadors i professora més motivadora de la primera edició del concurs.

El secretari general de l’AMIC, Josep Ritort, detalla a la primera part del programa les característiques del concurs i explica el motiu pel qual es va engegar la iniciativa: “tothom parlava que no es feia res per crear continguts en català a les xarxes socials i hem detectat amb aquesta primera edició que és una necessitat”. Des de l’AMIC es té l’objectiu de fomentar l’ús de la llengua catalana i amb aquest concurs la finalitat és fer-ho entre els més joves a través de les xarxes socials.

El grup Fum Fum Fum, format per Eva Rodríguez, Elena Rodríguez, Diego Fernández i Mar Hidalgo de l’INS Miquel Martí i Pol,  guanyador de la categoria d’actualitat, ha narrat durant el programa com es van organitzar per crear el directe a través de Twitch i quines són les plataformes i els creadors de continguts que més segueixen.  Posteriorment, ha entrat en directe per via telefònica el grup Els fuets, guanyador del 1r Premi a la categoria d’E-Sports, integrat per Vicent Esteve, Joel Mena, Pau Capdevila i David Palou de l'INS Almatà de Balaguer.

Finalment, la guanyadora a la professora més motivadora, Montse Griera, de l’INS Cendrassos de Figueres, ha explicat “que va enfocar el concurs d’una forma més pedagògica”. “Intentem donar eines des de l’escola perquè els alumnes tinguin més criteri i un ús més conscient i reflectiu a l’hora d’accedir al món digital”, ha afirmat Griera.

 
                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies