Notícies

Debat sobre la publicitat de proximitat a l’esdeveniment organitzat per Espai Línia
Dimarts, 20 de desembre 2022
Quim Miró, Miquel Campmany, Josep Ritort i José Manuel Casasnovas Roldós (foto: Joanna Chichelnitzky).

Espai Línia va organitzar el 14 de desembre un col·loqui amb la presència d’autèntics experts en premsa i publicitat: Miquel Campmany, degà del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya; Josep Ritort, secretari general de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), i José Manuel Casasnovas Roldós, conseller delegat de Roldós Media. El periodista Quim Miró va moderar el debat.

A l’acte se’n va parlar de la importància de la publicitat de proximitat. Ritort, des de l’AMIC, va demanar a les publicacions una aposta més forta per la personalització com a valor, però també més compromís a les empreses: “Necessitem més marques de referència arrelades al territori i que creguin en els mitjans de proximitat per arribar al seu públic”. I va citar els exemples de Bon Preu, Parlem, la Caixa, o fins i tot de Naturgy.

Casasnovas Roldós va recordar que la publicitat de proximitat era la que feia el seu avi, fundador de la que es considera primera agència de publicitat d’Europa, fa 150 anys. I encara es pot fer aquella publicitat, millorada fins i tot, gràcies a les noves tecnologies, que permeten personalitzar els missatges publicitaris.

També, es va tractar si hi ha un mercat publicitari català i en català. Ritort va saltar per reivindicar que no n’hi ha prou amb un mercat publicitari català: “També hem de fer possible que aquest mercat sigui en català. Per què en català no es pot accedir a la publicitat programàtica? Hi ha molta tecnologia que permet segmentar públics, però sembla que no es pugui segmentar en llengua catalana”.

Sense tancar el debat sobre el món privat, Campmany va voler incidir en el sector públic com a aval de la premsa de proximitat. Va proposar que els mitjans teixeixin relacions més estretes amb les diputacions. I, en general, “fer més lobby amb les administracions públiques”.

La última reivindicació per part dels ponents. Si volem que les empreses creguin en la proximitat hi hem de creure tots plegats. I no sempre és fàcil il·lustrar aquest concepte. Perquè tal com va descriure Ritort, “la premsa de proximitat, tal com la coneixem, és un fenomen genuïnament català i d’una part del País Valencià. No existeix tant a Espanya i, per tant, és difícil vendre a les grans companyies espanyoles la seva importància. Els catalans tenim amb la premsa de proximitat un tresor que hem de defensar i valorar”.

 
                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies