Notícies

Comença la vuitena edició del Premi Ramon Barnils de periodisme d’investigació
Dimecres, 9 de novembre 2022

El Grup de Periodistes Ramon Barnils convoca, per vuitè any consecutiu, el Premi Barnils de periodisme d’investigació, un guardó que reconeix i estimula la pràctica del periodisme d’investigació a partir d‘informació documentada i contrastada per provocar la reflexió i l’anàlisi, principis inspiradors de l’entitat. El Premi reconeixerà els millors reportatges d’investigació en dues categories: obra publicada en mitjans d’abast nacional i obres publicades en mitjans locals i comarcals, que tractin qüestions i problemàtiques que succeeixen o tenen un impacte clar als Països Catalans.

Una de les novetats destacables d’aquesta nova edició és la incorporació al jurat del premi d’una de les persones premiades en una edició anterior. El seu nom però, com la resta del jurat, no es farà públic fins a l’acte d’entrega dels Premis.

El període per enviar originals va començar el 17 d’octubre, i s’allargarà fins el 20 de novembre d’aquest any a les 23.59 h. Les obres poden ser en qualsevol format: paper, digital, radiofònic, audiovisual o multimèdia i s’han de presentar telemàticament. Es valorarà especialment la varietat i la riquesa de tècniques d’investigació periodística emprades. El premi és obert tant a periodistes com a estudiants de periodisme i totes dues categories estan guardonades amb 1.500 euros cadascuna. Les bases del premi es poden consultar al web www.grupbarnils.cat/premibarnils, on també es pot trobar el formulari d’inscripció.

Aquesta vuitena edició culminarà el dia 21 de desembre amb la tradicional festa d’entrega dels guardons al Born CCM de Barcelona.

La primera edició del guardó va representar la recuperació i l’actualització del Premi Barnils que, amb el mateix nom, va donar el setmanari El Temps entre el 2001 i el 2008 als Premis Octubre de la ciutat de València. La vuitena  edició del Premi és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Sant Cugat, l’AMIC (Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació), i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, i compta amb la col·laboració de la DO Terra Alta.
                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Subscriu-te al nostre butlletí
  He llegit i accepto els termes i condicions