Notícies

AMIC Directes, el concurs de joves creadors de contingut audiovisual en català
Divendres, 22 de juliol 2022

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació ha presentat avui, al Col·legi de Periodistes de Catalunya, AMIC Directes, un concurs de joves creadors de contingut audiovisual en català adreçat a alumnes de 2n cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà.

AMIC Directes proposa crear un contingut audiovisual a través d’una plataforma (Twitch, Youtube...) , d’una durada mínima de 20 minuts, i tindrà dues categories de participació: territori i esports. El concurs començarà al setembre i al desembre un jurat especialitzat realitzarà la selecció.

A la presentació la professora de Lingüística de la C i presidenta del consell lingüístic assessor del Govern, Carme Junyent, ha destacat que l’objectiu és rehabilitar la llengua catalana de la forma més atractiva pels joves, ja que en definitiva són el futur.

A continuació, la filòloga i creadora de continguts audiovisuals a les xarxes socials, Gal·la Martí, ha remarcat que el concurs és molt interessant perquè ajudarà als joves a tenir referents en la seva llengua. També, la streamer de videojocs en català a Twitch, Laia Nerín, ha subratllat que el concurs contribuirà a normalitzar que el jovent pugui tenir un abast de contingut en català.

Organitza:
L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) celebra aquest any el seu 25è aniversari, i supera els 500 mitjans associats en suport paper i digital repartits pels diferents territoris de parla catalana, i que superen el 1.300.000 lectors i més de 13.000.000 de navegadors únics.

Precedent a AMIC Directes
Entre els seus valors, l’AMIC des de fa 14 anys fomenta l’ús de la llengua catalana entre els més joves a través del concurs literari “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries” que a la darrera edició va batre el rècord de participació amb 4.493 estudiants inscrits de més de 280 centres educatius de Catalunya, País Valencià, les Illes Balears, Catalunya del Nord i Aragó. El concurs consisteix a crear una història de tres capítols en català individualment o en grup de fins a tres persones, a partir d’un dels inicis que se’ls hi proposa des de l’organització.

 
                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies