La Zona Franca de Barcelona i el Programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” signen un acord de col·laboració
últims articles
Juan María Hernández Puértolas, nou Director de Comunicació del Grup Fundació “la Caixa”
 
La Fundació ”la Caixa” destina més de 200.000 euros a sis projectes de transformació social en l’àmbit rural en el context de la Covid-19 a Catalunya
 
El projecte ‘Sostre 360º’ oferirà suport social i habitacional a joves vulnerables amb risc de carrer
 
Espanya, un dels països on l’origen social dels pares té més influència en la posició social dels fills
 
CaixaImpulse Consolidate apropa al mercat quatre iniciatives biomèdiques disruptives
 
Més de 10.800 nous llocs de treball a Catalunya gràcies al programa d’inserció sociolaboral Incorpora de ”la Caixa”
 
L’acord afavorirà una major incorporació de les persones en risc d'exclusió en el món laboral i promourà la Responsabilitat Social Empresarial

El delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, i el subdirector general de la Fundació "la Caixa", Marc Simón, han signat un acord de col·laboració que afavorirà una major incorporació de les persones amb el risc d'exclusió en el món laboral i promourà la Responsabilitat Social Empresarial. Això serà possible a través del programa Incorpora, que al mateix temps facilitarà assessorament especialitzat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona així com suport en el procés d'inserció de persones en risc d'exclusió en el món laboral.

Per la seva banda, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona donarà a conèixer al Programa Incorpora els detalls dels perfils professionals corresponents als llocs de treball oferts i les condicions de contractació. De la mateixa manera comunicarà totes les incidències que puguin sorgir al llarg del procés de selecció i inserció, així com posteriorment.

Pere Navarro s'ha mostrat molt satisfet de col·laborar amb el programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” i ha explicat que “al Consorci de la Zona Franca de Barcelona estem plenament compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible fixats per a la Unió Europea a l'Agenda 2030 i avui fem un pas més signant aquest acord que és molt important perquè tothom tingui oportunitats i ningú es quedi enrere”. Navarro ha afegit que “des de la Zona Franca juguem un paper molt destacat com a motor de l'economia de l'àrea metropolitana de Barcelona i, ara més que mai, volem potenciar totes les oportunitats que ens ofereix la nova economia per a generar ocupació de qualitat i en benefici de la igualtat d'oportunitats per a la cohesió social i territorial”.

Per part seva, Marc Simón, subdirector general de la Fundació "la Caixa" ha afirmat que ”la complicitat d'empreses socialment responsables com el Consorci de la Zona Franca és fonamental per a l'èxit del programa Incorpora, que porta ja més de catorze anys funcionant i, no obstant això, continua demostrant la seva utilitat avui més que mai en el context de les conseqüències de la pandèmia”.


Sobre el Consorci de la Zona Franca de Barcelona
El Consorci és una empresa pública que es finança íntegrament amb fons propis com són els arrendaments industrials del Polígon de la Zona Franca de Barcelona i amb la seva gestió patrimonial. Encara que el seu camp principal d'activitat és el polígon industrial i la seva zona franca duanera, també promou edificis, sòl urbà i industrial, actua de dinamitzador per a la transformació empresarial cap a l'economia 4.0 i organitza esdeveniments d'interès econòmic per a Barcelona com el saló logístic SIL o l'immobiliari BMP.

En el seu plenari té representants del govern espanyol, de l'Ajuntament de Barcelona i de les principals entitats econòmiques de la ciutat.

Sobre el programa Incorpora de la Fundació “la Caixa”
Des de 2006, el programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa” promou en tota Espanya la contractació de col·lectius amb especials dificultats per a accedir a l'ocupació, com ara persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves en situació de vulnerabilitat, exreclusos i víctimes de violència de gènere, entre altres.

Incorpora ofereix a les empreses un servei gratuït d'assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social, en aquest cas centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat. En el que va d'any, prop de 10.000 empreses han contractat a través de Incorpora, facilitant més de 27.000 contractacions, especialment en sectors considerats de primera necessitat a la pandèmia pel coronavirus.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media