La Fundació ”la Caixa” destina més de 200.000 euros a sis projectes de transformació social en l’àmbit rural en el context de la Covid-19 a Catalunya
últims articles
Juan María Hernández Puértolas, nou Director de Comunicació del Grup Fundació “la Caixa”
 
El projecte ‘Sostre 360º’ oferirà suport social i habitacional a joves vulnerables amb risc de carrer
 
La Zona Franca de Barcelona i el Programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” signen un acord de col·laboració
 
Espanya, un dels països on l’origen social dels pares té més influència en la posició social dels fills
 
CaixaImpulse Consolidate apropa al mercat quatre iniciatives biomèdiques disruptives
 
Més de 10.800 nous llocs de treball a Catalunya gràcies al programa d’inserció sociolaboral Incorpora de ”la Caixa”
 
Prop de 10.000 persones en situació de vulnerabilitat i que resideixen en municipis de menys de 10.000 habitants seran les beneficiàries dels 38 projectes seleccionats
El nombre de projectes presentats en la convocatòria d’Acció Social en l’Àmbit Rural s’ha incrementat un 40%

La Fundació ”la Caixa” ha concedit un ajut de 202.000 euros a sis projectes de millora de la qualitat de vida de la població més vulnerable que viu en l’entorn rural, prioritàriament en municipis de menys de 10.000 habitants, a Catalunya. Els projectes es distribueixen en dues províncies: Barcelona (3) i Lleida (3). En el conjunt de tot l’Estat, la convocatòria d'Acció Social en l'Àmbit Rural 2020 destina aquest any prop d’un milió d'euros a 38 projectes que pretenen garantir l'accés de la població rural més vulnerable als serveis bàsics d'atenció a les persones, així com promoure valors com la igualtat, la cohesió i la inclusió social. Els ajuts arribaran a prop de 10.000 persones beneficiàries directes.

A propòsit de les necessitats originades arran de la crisi sanitària i social de la Covid-19, la Fundació ”la Caixa” ha reforçat el seu suport a les entitats socials.

Aquest any, el nombre de projectes presentats en la convocatòria d’Acció Social en l’Àmbit Rural ha incrementat un 40%. Aquesta dada confirma el dèficit estructural que, avui més que mai, pateixen les àrees rurals a causa de la dispersió dels nuclis poblacionals, la baixa densitat de població i l’envelliment demogràfic que, sovint, actuen de barrera per a la implantació i l’accés sense límits a uns serveis d’atenció social de proximitat i de qualitat.

Amb aquesta convocatòria, la Fundació ”la Caixa” pretén revertir aquesta situació donant suport directament a les entitats socials compromeses amb el territori i que promouen projectes que tenen com a objectiu la promoció de l’autonomia personal de persones grans o que pateixen alguna discapacitat o malaltia, l’atenció a la infància i la joventut, la inserció sociolaboral, la lluita contra l’aïllament social i la soledat no desitjada o el foment de la convivència en el marc de la diversitat social i cultural.

Garantir la igualtat d’oportunitats


El director general de la Fundació ”la Caixa”, Antoni Vila, ha posat en valor el paper que desenvolupen las entitats socials en l’àmbit rural ja que, sense elles, l’oferta i qualitat dels serveis assistencials en aquestes zones seria molt inferior. “Les persones més vulnerables que viuen en zones rurals sovint no tenen la mateixa igualtat d’oportunitats per poder accedir als serveis d’atenció bàsics, i aquesta convocatòria pretén, precisament, contribuir a revertir aquesta situació”, ha assenyalat el director general de la Fundació ”la Caixa”.

El Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials 2020 renova el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030 de Nacions Unides (ONU), donant suport a iniciatives que contribueixin a eradicar la pobresa, la reducció de les desigualtats, l’educació de qualitat, la igualtat de gènere, la sostenibilitat i, entre altres objectius, la producció i el consum responsables.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media