Després de Nadal, et proposem cinc excursions perfectes per fer durant els mesos de fred
Els 5 paisatges desconeguts del Centre de Catalunya
Castells, paisatges, pobles i rutes poc transitades que val la pena visitar
Normalment identifiquem els llocs per les imatges que han estat més exposades. Així, es va configurant l'imaginari d'un indret que normalment pot tendir a la simplificació. Hem volgut fer l'exercici d'assenyalar t...
Els 5 paisatges desconeguts del Penedès
Els conegueu o no, aquests paisatges penedesencs s'han de visitar algun dia per molts motius
Us proposem descobrir -o redescobrir- cinc paisatges a priori desconeguts del Penedès. Fem un viatge per cinc punts de les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf que ens semblen interessants per motius ben di...
Els 5 paisatges desconeguts de les Terres de l'Ebre
Ermites, molins, camins antics i vistes extraordinàries des d'indrets poc transitats
Normalment identifiquem els llocs per les imatges que han estat més exposades. Així, es va configurant l'imaginari d'un indret que normalment pot tendir a la simplificació. Hem volgut fer l'exercici d'assenyalar t...
Què fer al Camp de Tarragona a l'aire lliure segons el mes de l'any
Us proposem un itinerari de propostes per a cada estació de l'any
Acabem de començar l'any i és un bon moment per reflexionar sobre els paisatges que tenim a l'abast segons l'estació. Ara es parla de la desestacionalització del turisme, i com que no tot a la vida ha de ser so...

 


 

5 excursions hivernals al Ripollès, la Garrotxa, el Gironès i la Selva
Les sortides més enllà del Nadal

Després de passar les vacances nadalenques anant de casa en casa i de sopar en sopar, et proposem cinc excursions perfectes per fer durant els mesos de fred. Es tracta de sortides que es poden fer tranquil·lament amb família, perquè no suposen un nivell de dificultat alt, i per a tots els gustos, ja que hem escollit cinc rutes de temàtica ben diferent. Doneu-hi un cop d'ull, que hi trobareu natura, pedra i història!

Camí ral o ramader de Campdevànol
Se surt des de Campdevànol i s’arriba a Sant Llorenç de Campdevànol. És una ruta d’uns quatre quilòmetres i escaig sense massa dificultat. A Sant Llorenç podrem contemplar l’església romànica. I si voleu seguir, us podreu arribar fins a Gombrèn, localitat on es troba el Museu del Comte Arnau. Aquest camí, abans no hi hagués les carreteres, era l’únic que unia Ripoll amb la Pobla de Lillet, i va esdevenir reial quan Carles III va promulgar una ordre amb la qual tots els camins principals que unien dues poblacions van passar a ser propietat de la corona per tal de garantir que la gent els pogués utilitzar lliurement.

Campdevànol / Vies Verdes

Més informació

Castell de Sant Miquel
També es poden fer sortides envoltades de natura si es comença des d'un entorn urbà com el de la ciutat de Girona. L'inici se situa a Sant Pere de Galligants, del qual ja se'n tenen referències el segle X, tot i que l'actual edifici data del segle XII. Si es va seguint encara per la zona urbanitzada, es passa a prop del Monestir de Sant Daniel, fundat el segle XI. Actualment encara hi ha vida monàstica femenina de l'orde de Sant Benet. Si es va pujant s'anirà deixant enrere la part urbanitzada i la natura ens anirà obrint pas fins que, després d'una estona de pujada, arribarem a Sant Miquel, onpodrem observar les fabuloses vistes i seure en una de les taules a fer un mos, ja que l'excursió dura tot un matí.

Més informació

Volcà de la Crosa
Heu estat mai al volcà amb el cràter més gran de la península? Doncs és aquest. Es tracta d’un itinerari apte per fer amb nens, una ruta circular de 3 quilòmetres. Per arribar-hi en cotxe s’ha d’agafar la carretera que connecta Girona amb Santa Coloma de Farners i arribar a l’àrea de les Guilloteres del volcà de la Crosa. Si abans de començar la ruta resseguim les fustes, podrem veure l’antiga pedrera i un mirador des d’on veurem el magnificent cràter. I com a dada curiosa, es tracta d’un volcà amb un únic episodi eruptiu, ja que les diferents fases d’erupció es van donar amb poc temps de diferència.

Volcà de la Crosa / Rutes Pirineu

Més informació

La Vall d’en Bas: dels Hostalets a Sant Esteve
Els Hostalets d’en Bas és un dels tants pobles bonics de la Garrotxa. Al carrer principal amb la balconada de fusta, vint anys enrere encara hi trobàvem una parella de gent gran que obria un dels garatges i posaven patates, carbasses i cebes a vendre. Això ja fa uns anys que es va acabar, però el mític forn de pa on ens atendran dues germanes continua obert uns metres més enllà. L’itinerari que us proposem surt dels Hostalets i va fins a Sant Esteve i també es pot fer amb mainada. S’agafa seguint el carrer principal dels Hostalets, el carrer Teixeda, i trencant a mà esquerra quan s’arribi a l’església. Durant la ruta, podreu veure un dels ponts d’origen romànic de la Vall d’en Bas. L’itinerari és circular i dura poc més d’una hora.

Hostalet d'en Bas / Turisme Garrotxa

Més informació

Volta al Castell d’Hostalric
El punt d’inici del recorregut és la plaça dels Bous i seguim les indicacions verticals que trobem en direcció a les hortes. Entre altres indrets, destaquem que l’itinerari passa pel Molí, del segle XIX, o el Mas Bossom, actualment restaurant. Del castell d’Hostalric ja en tenim notícia l’any 1145, el qual és recomanable visitar. Es tracta d’una ruta curteta però que evidentment es pot allargar si entrem al castell.

Castell d'Hostalric / Rutes Pirineu

Més informació

 

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71