Concerts de tots els estils, de tots els formats i per a totes les butxaques. I sense haver de sortir de l'Empordà!
Els 4 punts arqueològics que ens aporten informació sobre la Batalla de l'Ebre
Les restes materials, les pròpies infraestructures construïdes arran del conflicte, aporten o invaliden hipòtesis a la memòria dels combatents
L'excavació d'estructures defensives i llocs de comandament durant la batalla de l'Ebre esdevé una font d'informació i de coneixement que complementa i acompanya els estudis tradicionals de la història mili...
5 activitats esportives a l'aire lliure per a descobrir el teu territori
En uns moments en els quals no podem desplaçar-nos per a descobrir llocs desconeguts, és la millor època per aprofitar i conèixer a fons els voltants del nostre municipi. En família, en parella o tu sol, hi ha molte...
Boscos de Catalunya per visitar a la tardor
La tardor és un bon moment màgic per posar-se al dia amb pel·lícules, llibres i series aprofitant l’arribada del fred, però també és el moment per sortir a explorar i gaudir de la natura, que s&r...
75 Activitats per divertir-se en família amb pocs diners
Divertir-se amb els fills no és difícil, doncs ells necessiten menys del que pensem, donat que en la majoria d’ocasions l'únic que reclamen és una mica del nostre temps.Per a aquestes dates de pandèmia en ...

 


 

10 temples empordanesos on gaudir de música en directe
L'Alternativa, el Mas Pi, el Mariscal o el Bar de la Cate: repassem les sales i espais del territori on gaudir de concerts

Corren temps difícils per a la música en directe i l'Empordà roman orfe de sales de concerts. Tot? No! Hi ha uns irreductibles santuaris on hom encara pot gaudir de memorables actuacions musicals en directe. De nord a sud i d'est a oest, separem el gra de la palla per tal que pugueu seguir vibrant amb concerts de tots els estils, de tots els formats i per a totes les butxaques. I sense haver de sortir de l'Empordà!

1. L'Alternativa, a la Bisbal d'Empordà
Si bé diuen que la Bisbal és un bressol musical, els concerts mai s'acaben a la capital baix empordanesa. I és que el municipi, reconegut arreu per les eclèctiques propostes que en fan brollar els seus ciutadans, sempre ha tingut algun santuari on poder fer vibrar els empordanesos i les empordaneses: de la Tabacalera al Teatret, i del Tràmit Nit a la reconvertida sala L'Alternativa. El bar musical, regentat per l'incombustible activista Jordi Parals, ofereix actuacions de tots els estils i per a tots els públics i és freqüentat per bisbalencs i transeünts que es mobilitzen per anar-hi des d'arreu de les comarques gironines. Així, ha acollit noms tan emblemàtics i diversos com The Dictators, Inner Cicle, Chelsea, Maria Arnal & Marcel Bagés, Joan Miquel Oliver, Pau Riba, Adrià Puntí o, fins i tot, l'irreverent Lorey Money.

2. El Mas Pi, a Verges
Caliu, germanor, bon ambient i concerts inoblidables i de proximitat. Militància i amor en estat pur per la música en directe de petit format. Actuacions en acústic, jam sessions o actuacions de rock'n'roll, blues, jazz o d'altres estils amb un denominador comú: un entorn inigualable. Al bell mig de la Cruïlla de la carretera que va de Corçà a Figueres, amb la que va de Jafre a Torroella de Montgrí. Militància i perseverància que ha permès gaudir de nits per la posteritat. Troballes que ben sovint poden brotar de forma improvisada. I és que no és casualitat que a la sala hi reposi el piano amb el qual un joveníssim Lluís Llach va compondre L'estaca.

3. El Bar de la Cate, a Figueres
Primavera, estiu, tardor i hivern. Qualsevol època de l'any és bona per gaudir d'un bon concert al bar regentat per la infatigable Irene Caamaño. I és que la jove figuerenca ha fet d'aquest local un punt de trobada vital, centre neuràlgic de la música en viu de figuerenques i figuerencs. A l'estiu a l'anomenada caterrassa, i a l'hivern, amb el caliu a flor de pell, a l'interior. Amb un cicle de concerts tan acuradament seleccionat com és el Hullabaloo. Amb propostes tan engrescadores i imprescindibles com el Birraval. Campi qui pugui i llarga vida al Bar de la Cate!

4. Sala Mariscal, a l'Estartit
Llegendari temple del rock'n'roll empordanès per excel·lència. I és que només d'entrar-hi les parets del local ja parlen per si soles, expliquen històries i transmeten vivències de nits esbojarrades. Com el mític CBGB's de Manhattan, Mariscal és un local on s'ha pogut escoltar tot tipus de música i que ha acollit les actuacions de centenars de grups i solistes nacionals i internacionals. I és que el Mariscal de l'Estartit va obrir les portes el 5 de juny de 1979 de la mà del propietari Llorenç Massaguer. Si l'any 2014 ha havia acollit prop de 7.000 concerts, facin números. I no deixin de visitar aquest santuari imprescindible per als amants de la música en directe.

5. Taverna del Pirata, a Llançà
Música de taverna on en altres èpoques s'hi haurien refugiat llops de mar i mariners d'arreu. Situat al centre de Llançà la taverna omple les nits de bon ambient amb música en directe d'allò més diversa, des de rumba a calypso, passant per la salsa, la cúmbia, el reggae i músiques d'arreu del món. Hom pot acompanyar amb una bona selecció de còctels, destacant-ne el mojito, la caipirinha i la margarida. Per a tots els públics i per a totes les edats, que comenci l'espectacle!

6. Els Ametllers, a Palafrugell
Si bé en altres èpoques les propostes programades havien tingut molta més continuïtat, eventualment encara hi ha entitats que utilitzen l'emblemàtic espai municipal per a fer-hi concerts i festes de tota mena. Cal fer esment del NOSA col·lectiu, que periòdicament en fa ús amb propostes locals, nacionals o internacionals seleccionades amb bon gust i criteri. I aquesta primavera els Ametllers de Palafrugell ben segur que també floriran!

7. Mas Marcó, a Santa Cristina d'Aro
Amb més de 30 anys a les espatlles i un notori renaixement recent, aquest emblemàtic d'oci nocturn empordanès, ofereix concerts que poden anar del punk, al pop, de l'electrònica a la rumba i del reggae al pop. A mig camí de Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols, al municipi de Santa Cristina d'Aro aquesta antiga masia farcida de racons és un indret espectacular on gaudir de la zona chillout, del servei de foodtruck i d'un ambient agradable.

8. Èpic, a Vulpellac
Ubicat al polígon de Forallac, a tocar de la Bisbal d'Empordà, l'Èpic és una sala que encara no té un any de vida i que, malgrat tenir una essència discotequera, també ofereix recomanables actuacions musicals amb regularitat als que s'hi deixen caure. Després d'una acurada restauració, el que un dia fou el local d'ambient Scenic, s'ha reconvertit en el lluminós Epic, photocall i projeccions incloses. Sense anar més lluny recentment ha acollit l'actuació dels imprescindibles Acontrablues, però també hi han passat artistes de la talla de Mazoni, Medusa Box, Judit Neddermann o Pau Blanc.

9. L'Atzavara, a Sant Feliu de Guíxols
Militància, resistència i amor a la música. Aquesta és la fórmula amb la qual aquesta associació ganxona fundada l'any 1994 s'ha dedicat a la promoció i difusió de música independent local i internacional. Bressol del hardcore amb denominació d'origen ganxó i temple del rock'n'roll empordanès que avui dia encara roman actiu (i per molts anys!). Al municipi de Sant Feliu de Guíxols a la carretera de Palamós, hom hi pot trobar aquest emblemàtic local. Amb un escenari de proximitat, caliu i unes parets que parlen per si soles, aquest és el millor espai empordanès per vibrar amb una bona dosi de rock'n'roll.

10. Inagua, a Palamós
Ubicat al llegendari entorn palamosí de Port Marina, l'Inagua és una sala que programa concerts amb prou freqüència, tant de bandes com de solistes, amb un afecte especial pel rock i el blues. Ambient acollidor, vetllades agradables, bon servei de copes i, en definitiva, la millor opció per gaudir de la nit palamosina.

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71