Al capdamunt de l'Alt Empordà, a la falda del Pirineu i a tocar de França, la de Maçanet de Cabrenys és una vall de silenci i està plena de racons per descobrir. Així ho expliquen els que hi viuen, que, decidits a promocionar-ho, han editat una guia amb rutes per atraure un turisme tranquil.
Els 5 indrets per veure la pluja d'estels a les Terres de l'Ebre
Podrem observar-los les nits de l'11, 12 i 13 d'agost
Com cada any, amb Sant Llorenç arriba una de les pluges d'estels més esperades i mediàtiques de l'any. Aquest 2019 el cel ens regalarà fins a sis pluges, tot i que, com ja sabeu, n'hi ha que es poden veure m&ea...
5 rutes per fer esnòrquel a la Costa Brava
El litoral empordanès ofereix un paisatge submarí únic al món
Cada estiu la Costa Brava es converteix en un dels indrets preferits per milers de turistes d'arreu del món que venen a gaudir del sol, la cultura, la gastronomia i, sobretot, del mar. Concretament, el litoral empordanès és u...
10 plans per viure l’estiu a Catalunya (part 2)
En família o amb amics, Catalunya ofereix una infinitat de propostes diferents per gaudir de l’estiu. Sortint de la platja i les excursions de muntanya, no cal que marxis del territori català per fer plans diferents durant aquesta...
10 plans per viure l’estiu a Catalunya (part 1)
En família o amb amics, Catalunya ofereix una infinitat de propostes diferents per gaudir de l’estiu. Sortint de la platja i les excursions de muntanya, no cal que marxis del territori català per fer plans diferents durant aquesta...

 


 

La Vall Infinita de Maçanet de Cabrenys
El municipi de l'Alt Empordà edita una guia amb 25 punts geolocalitzats en plena natura silenciosa

A Maçanet de Cabrenys, on hi ha empadronats poc més de 700 habitants, han decidit promocionar el seu patrimoni més valuós: el paisatge tranquil que els envolta. I és que al capdamunt de l'Alt Empordà, a la falda del Pirineu i a tocar de França, la de Maçanet de Cabrenys és una vall de silenci i està plena de racons per descobrir. Així ho expliquen els que hi viuen, que, decidits a promocionar-ho, han editat una guia amb rutes per atraure un turisme tranquil. Ho fan proposant reconnectar amb la natura i gaudir del silenci. Editada en digital i paper, en aquesta guia hi ha 25 punts geolocalitzats. Són racons on no sembla que passi el temps. En repassem alguns, però us animem a descobrir-los tots: silenciosament.

1. Pont de Can Poquet
És un petit pont que creua la riera Ardenya i que passa a prop del nucli de Maçanet i li dóna el nom la casa a la qual donava accés. En aquest espai també hi ha el molí d'en París, construït l'any 1696 al costat d'aquesta riera per tal de moldre-hi gra.

2. Font de Can Saguer
Aquesta font pertany a la masia de Can Saguer. Una platana monumental: la més gran de tot el terme de Maçanet. Queda just al costat de la font i li brinda un encant especial.

3. Gorga de les Dones
Gorg on hom pot refrescar-se i gaudir de banys d'aigües mineromedicinals, beneficioses per a la pell. Ara bé, a l'hivern es pot gaudir d'un silenci profund. O bé de la remor de l'aigua, segons convingui. Sigui com sigui, les persones presents sempre romandran envoltats de pedres i arbres que transporten a una pau increïble.

4. La Farga
Un indret molt conegut per la gent de Maçanet: de fàcil accés a peu i situat vora la resclosa, d'on raja aigua abundant. Un bon lloc per refrescar-se i passejar entre els arbres. Hi ha un preciós salt d'aigua, enmig de la riera, envoltat d'arbres i pedres al mig de la riera.

5. Castell de Cabrera
Ruïnes d'una fortificació medieval al nord-est de Maçanet de Cabrenys que havia format part del comtat de Besalú. Les ruïnes són al cim de la roca de Cabrera (852,4 m), des de la qual s'hi pot veure gran part de l'Alt Empordà i de l'Alta Garrotxa.

6. Pic de les Salines
També anomenat Puig de Pedrisses, queda just damunt del Santuari. Des d'allà es pot apreciar la gran riquesa natural de l'espai protegit del massís de les Salines i unes meravelloses vistes de l'Empordà i la Catalunya Nord.

Surtdecasa.cat Empordà

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71