El Sindicat de Llogateres ha detectat que, en la majoria dels casos, els arrendadors, les immobiliàries i els portals com Idealista, Fotocasa o Habitaclia ignoren la nova llei a l'hora d'anunciar un habitatge per llogar.

 

 

 

Més de 200 denúncies contra immobiliàries i portals que incompleixen la llei de regulació
El Sindicat de Llogateres llença una campanya per denunciar immobiliàries i portals per incompliment de la llei 11/2020 en anuncis de pisos de lloguer

La llei de regulació aprovada el 9 de setembre de 2020 té la funció d'aturar l'especulació amb els lloguers d'aquells municipis declarats com a àrees amb mercat d'habitatge tens. Malauradament, però, el Sindicat de Llogateres ha detectat que, en la majoria dels casos, els arrendadors, les immobiliàries i els portals com Idealista, Fotocasa o Habitaclia ignoren la nova llei a l'hora d'anunciar un habitatge per llogar.

Segons expliquen al Sindicat de Llogateres en un comunicat,  per tal que un anunci de lloguer sigui legal, aquest ha d'incloure obligatòriament tres dades. “En primer lloc, l’índex de referència de preu de lloguer, dictat per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. En segon lloc, l'import de la renda del darrer contracte, que es pot sol·licitar a l'INCASÒL. I en tercer lloc, la superfície útil de l'habitatge, no la construïda, tal com s'indica a la cèdula d'habitabilitat (se'n pot obtenir una còpia a través d'Habitatge)”.

Així doncs, si a un anunci de lloguer s'obvia qualsevol d'aquestes tres dades, o aquestes són incorrectes, es tracta d'un anunci fraudulent. Per denunciar-lo, assenyalen, “ens hem de dirigir a l'Agència Catalana del Consum, ja que és l'òrgan oficial que té la capacitat per sancionar els seus anunciants”.

Paral·lelament, el Sindicat de Llogateres ha facilitat una guia que qualsevol persona pot seguir per tal de realitzar la denúncia en nom del Sindicat, que acumula més de 200 denúncies tramitades a dia d’avui.

Sancionar els anunciants que incompleixen la llei de regulació
El Sindicat de Llogateres exigeix a la Generalitat de Catalunya i a l'Agència del Consum que sancionin les immobiliàries i els portals denunciats. El règim sancionador (Llei 18/2007, Art.118) dicta que, per aquest tipus d'infraccions, les multes suposen des de 3.000 fins a 9.000 euros.
Pel que fa a les immobiliàries, el sindicat insta aquestes empresese i portals a que segueixin la llei de regulació. “Des del Sindicat de Llogateres no deixarem de denunciar qualsevol vulneració d'aquesta llei que garanteix el dret a l'habitatge de milers de catalans, i lluitarem per defensar-la amb totes les nostres forces”.

 

Notícies relacionades
La mentoria social millora la salut mental i emocional de les persones migrades
Un estudi conclou que les aspiracions personals dels joves migrants sols milloren el triple si participen en projectes de mentoria
La Fundació ”la Caixa” llança un programa de beques de grau per a estudiants excel·lents amb recursos escassos
L’entitat convoca 50 beques per cursar estudis de grau en qualsevol disciplina en universitats i altres centres públics espanyols d’educació superior.
El 54% de les persones ateses per la Creu Roja durant la pandèmia té afectada la salut emocional
En l’últim semestre s’ha triplicat la incidència del coronavirus entre les persones ateses per l’entitat o algun dels seus familiars
Realitat virtual per reduir la por dels infants que reben radioteràpia a Vall d’Hebron
Un personatge d’animació 3D explica el tractament als pacients, que s’han de quedar sols a la sala quan s’administra
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71