Casal dels Infants
El Departament recolzarà el sector amb 1,5 milions d’euros més per a la contractació per part de les entitats d’un total de 140 professionals de reforç durant sis mesos per a la campanya d’estiu però també per a la planificació de l’inici de les activitats del curs.

 









 

 

La Generalitat quadruplica les beques per a casals i colònies d’estiu
Passa de cinc a 11 milions el pressupost per a lleure educatiu per adaptar-lo a la Covid-19 i arribar als més vulnerables

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ampliarà de cinc a 11 milions d'euros el pressupost previst per a activitats de lleure educatiu per aquest estiu. Això inclourà un increment d’1,15 milions d'euros fins a 4,65 milions per a beques, que beneficiaran unes 40.000 famílies. A més, hi haurà una nova partida d'un milió d'euros per als organitzadors de les activitats per adaptar-les a les mesures de seguretat per la Covid-19 i 1,5 milions més per a contractar uns 140 professionals de suport fins i tot més enllà de l'estiu.
 
El conseller Chakir el Homrani ha presentat el Pla del lleure educatiu 2020 i ha anunciat que el Departament destinarà enguany un total d’11 milions d’euros al sector, el que suposa més que duplicar la inversió prevista inicialment —abans de la crisi sanitària de la Covid-19— de cinc milions d’euros.
 
En primer lloc, com a mesura d’àmbit social, el Departament ha decidit augmentar la cobertura de les beques per garantir l’accés de les famílies en situació de vulnerabilitat o que hagin patit d’una manera més directa l’impacte econòmic de la Covid-19. Amb aquest objectiu, s’ha quadruplicat el pressupost per a beques i s’hi destinaran 4,65 milions d’euros —l’any passat van ser 1,15 milions— perquè fins a 40.000 infants i adolescents se’n beneficiïn i participin aquest estiu en casals, colònies, campaments, rutes i camps de treball. Aquestes beques oscil·larien entre els 80 euros per als casals i 100 euros per a les colònies.
 
D’altra banda, com a suport a les mesures de seguretat i protecció que s’hauran de prendre de manera excepcional aquest any per l’alerta sanitària, el Departament finançarà les entitats i empreses amb 1 milió d’euros per a la compra de material de protecció (mascaretes, guants i gels hidroalcohòlics) per als monitors i professionals, a més de material per a les activitats, tenint en compte que enguany es realitzaran en grups més reduïts.
 
A més, el Departament recolzarà el sector amb 1,5 milions d’euros més per a la contractació per part de les entitats d’un total de 140 professionals de reforç durant sis mesos per a la campanya d’estiu però també per a la planificació de l’inici de les activitats del curs. A banda de tot això, el Departament destina l’any 2020 més de 3,9 milions d’euros a les entitats socials i federacions d’educació en el lleure a través de la convocatòria ordinària de subvencions per a projectes i activitats a entitats de l’àmbit de polítiques socials (COSPE). L’any passat 485.000 infants i joves i 64.000 monitors i caps van participar en 9.800 activitats de lleure d’estiu a Catalunya.
 
El Homrani ho ha explicat en una reunió amb les entitats i empreses del lleure educatiu, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, les diputacions i l’Ajuntament de Barcelona, on ha refermat el compromís del Govern amb les activitats d’aquest estiu per a infants i joves. A la trobada telemàtica també hi han participat representants dels Departaments de Salut i Educació, el Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, el Consell Català de l’Esport i l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut, i s’ha acordat que la taula de governança compartida iniciada avui es mantindrà per treballar de manera conjunta durant les properes setmanes.
 
El conseller ha reconegut i agraït l’exercici de corresponsabilitat i de feina compartida amb els Departaments de Salut i d’Interior, el món local i el sector les darreres setmanes per fer possible el dret d’infants i joves a les activitats de lleure aquest any. I ha destacat la importància del lleure educatiu, especialment aquest estiu després de la crisi sanitària.
 
“El lleure postcovid educarà en els nous hàbits postconfinament i contribuirà, des del seu petit espai, al desenvolupament de l’infant i a comprendre una situació que és nova. El lleure serà també espai de retrobada amb la natura, els espais oberts, l’aigua, l’aire, els jocs i les activitats compartides amb els amics. També servirà per generar sentit de comunitat després de les etapes d’aïllament. I, enguany, servirà també per acompanyar emocionalment els infants i joves, especialment aquells que han viscut situacions complexes en el seu àmbit familiar”, ha dit.

Notícies relacionades
Nou conveni amb Projecte Home per impulsar la iniciativa «Global Forum on Drugs»
La Barnahus de Barcelona s'activa amb 60 casos d'abús sexual infantil sobre la taula
El centre està integrat per dos serveis amb el doble de professionals per atendre les necessitats de població
El Govern afegeix 131 municipis a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer
La mesura implica que hi hagi 271 localitats on es podrà aplicar el topall, cobrint més de set milions de persones
El dret a la pau centra la programació d'Impacte! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya
La quarta edició es realitza entre el 9 i el 28 d'abril a diverses ciutats catalanes
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71