Autor: Fundació "la Caixa"
Manolo Muiños: «Aquesta signatura permet a Projecte Home desplegar-se i augmentar la seva presència en l'àmbit internacional, una àrea de vital rellevància a l'hora de promoure canvis i despertar consciències sobre el món de les addiccions»

 









 

 

Nou conveni amb Projecte Home per impulsar la iniciativa «Global Forum on Drugs»

La Fundació "la Caixa" i l'Associació Projecte Home han presentat avui un conveni per impulsar la iniciativa Global Forum on Drugs amb l'objectiu de promoure una agenda social en l'àmbit internacional sobre prevenció i el tractament de les addiccions, així com la integració social, amb especial èmfasi en els col·lectius vulnerables.

La iniciativa, que va arrancar l'1 de gener de 2024 i finalitzarà amb la celebració el 2026 de l'esdeveniment Global Forum on Drugs, consta de diverses línies estratègiques, entre elles, l'impuls i desplegament d'un think tank o laboratori d'idees (amb el mateix nom, Global Forum on Drugs) per a l'elaboració de propostes dirigides a reduir significantment els problemes de drogues en la societat per a la pròxima dècada o la promoció de la Declaració d'Oviedo, una iniciativa global que consta de 10 propostes concretes per integrar la prevenció en les polítiques sobre drogues basades en l'evidència científica i centrades en la persona.

Manolo Muiños: «Aquesta signatura permet a Projecte Home desplegar-se i augmentar la seva presència en l'àmbit internacional, una àrea de vital rellevància a l'hora de promoure canvis i despertar consciències sobre el món de les addiccions».

Aquesta declaració va ser presentada el passat mes de març en la 67a edició de la Comissió d'Estupefaents de Nacions Unides (CND), comptant en aquell moment amb el suport de més de 1.000 organitzacions de més de 100 països, sent Espanya el país que més adhesions ha aconseguit.

Quasi 300 entitats espanyoles (entre governs i organitzacions de la societat civil) han signat la Declaració d'Oviedo, com per exemple la Fundació "la Caixa", la Unió General de Treballadors (UGT), organitzacions del sector de les addiccions com FAD Joventut, la UNAD o Fundació Atenea, altres com Creu Roja Espanya, Ajuntaments com el de València, Huelva o La Rioja, i més de 10 universitats com la Universitat d'Oviedo, Múrcia o Granada.

Aquesta declaració també se li va lliurar a la Directora Executiva de l'Oficina de les Nacions Unides contra la Droga (UNODC), La seva Excel·lència Ghada Waly, qui va rebre personalment una delegació de la iniciativa.

José Fernando García i Marc Simón en la presentació del nou conveni entre Projecte Home i la Fundació "la Caixa".© Proyecto Hombre

«La signatura d'aquest conveni amb la Fundació "la Caixa" permet a l'Associació Projecte Home desplegar-se i augmentar la seva presència en l'àmbit internacional, una àrea de vital rellevància a l'hora de promoure canvis i despertar consciències sobre el món de les addiccions i les seves necessitats específiques. És un salt qualitatiu i quantitatiu que ens facilita estar presents i incidir en els debats internacionals», ha afirmat Manolo Muiños, president nacional de l'Associació Projecte Home.

«Des de 2006, col·laborem amb l'Associació Projecte Home per impulsar nombrosos projectes dirigits a la prevenció d'addiccions, tant en l'àmbit individual com en un context familiar, de joves i adults. Aquest nou conveni, d'abast internacional, aferma el nostre compromís social amb els col·lectius més vulnerables», ha destacat el subdirector general de la Fundació "la Caixa", Marc Simón.

Gairebé dues dècades de col·laboració i treball conjunt

La col·laboració entre l'Associació Projecte Home i la Fundació "la Caixa" va sorgir el 2006 amb l'objectiu d'impulsar diverses accions socials com han estat Parlem de drogues, un programa sobre prevenció d'addiccions en la qual s'incloïa una exposició itinerant, o els programes de sensibilització i formació tant per a voluntariat com per a professors.

En el marc d'aquesta col·laboració, també s'han elaborat diversos informes, a través de l'Observatori Projecte Home, sobre el perfil de les persones amb problemes en tractament i que ofereix dades sobre la realitat de les addiccions, sent un dels estudis més rellevants realitzats des de la societat civil. Entre les col·laboracions conjuntes més recents s'inclou el Projecte Atles.

A través d'aquest nou conveni, des de Projecte Home aposten per continuar actuant en l'àrea internacional de manera que les seves intervencions tinguin també repercussió i reverteixin en el nacional.

«Volem contribuir al fet que els governs i la societat civil promoguin i inverteixin en polítiques i programes de drogues més efectives per a la prevenció i el tractament de les addiccions i la integració social, amb especial èmfasi en els col·lectius vulnerables», ha afegit Muiños.

Notícies relacionades
Salut Mental Catalunya reclama consolidar el model de salut mental comunitària durant la pròxima legislatura
La federació trasllada als partits que es presenten el 12M diverses mesures d'aplicació immediata, com la creació d'una direcció general de salut mental
Els intèrprets de llengua de signes a les aules fan vaga per exigir la fi de l'externalització del servei
Lamenten que no puguin treballar de forma "estable" per les males condicions laborals i contractuals, fet que repercuteix en l'alumnat amb sordesa
El Programa per a l'Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades rep un premi internacional
Sant Jordi 2024: els deu llibres de temàtica social que no et pots perdre
Descobreix la selecció de les lectures essencials del Social.cat per reflexionar, aprofundir, gaudir i aprendre sobre feminisme, educació i drets humans
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71