La Presidenta Conesa recollint la Medalla d'Or dels Cors de Clavé
Mercè Conesa rep la Medalla d’Or de la Federació de Cors de Clavé
últims articles
8 experiències enoturístiques de tardor a prop de Barcelona
Sempre és un bon moment per descobrir els paisatges i la cultura del vi. I ara, a la tardor, just després de la verema, és una oportunitat excel·lent per conèixer cellers que conreen les seves vinyes de manera respe...
Els governs locals aposten per la captació de nou talent
Sabies que l’Administració pública necessita els millors perfils professionals per afrontar la transformació que viurà en els propers anys? És per aquest motiu que la Diputació de Barcelona treballa per...
Saps que tens 13 espais naturals a Barcelona per gaudir de la natura?
La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona està formada per 13 espais naturals d’alt valor paisatgístic, ecològic i cultural que abasten més de 100.000 hectàrees dins la província de...
«Equipaments 2030», equipaments municipals de futur
La Diputació de Barcelona ajuda a transformar les instal·lacions i els espais municipals de la província de Barcelona perquè esdevinguin equipaments responsables i educadors amb un paper més actiu i inclusiu a la so...

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha rebut aquest vespre la Medalla d’Or de la Federació de Cors de Clavé, durant la celebració de la 6a Mostra de Cors de Clavé, que ha tingut lloc aquesta tarda a l’Auditori de Barcelona.

Conesa ha rebut aquest guardó en reconeixement al seu treball, voluntat, esforç i compromís, envers la Federació i l’Obra Claveriana i per la seva col·laboració en l’organització dels Concerts de Juneda, Palau de la Música Catalana, Auditori de Sant Cugat del Vallès i Auditori de Barcelona, de l’Obra 1714-2014, 300 Anys vencent de l’autor Josep Rosinach i Boronat i en favor de la llengua, la Cultura i l’Associacionisme de Catalunya.

Conesa ha destacat que «els Cors de Clavé simbolitzen i representen la memòria i la defensa de la cultura pròpia. Un espai on tothom pot participar i formar part d’un col·lectiu. Estimar i difondre els Cors de Clavé és molt més que apreciar una modalitat musical, significa també compartir uns valors que defineixen no solament aquest arrelat moviment musical, sinó també la cultura pròpia catalana». I ha afegit que la força de la col·lectivitat, culta, ordenada, ferma i pacífica, «és la força que ens agermana com a societat». «Els cors representen també l’expressió d’una democràcia pacífica que quan la fan callar, canta amb més força. Les autoritats treballarem sempre perquè aquesta arrelada tradició catalana no desaparegui mai», ha afegit.

A part del lliurament de medalles a cantaires amb més de 40 anys cantant, altres entitats i personalitats que han rebut el guardó han estat: el conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig; l’alcalde de Juneda, Antoni Villas; Ajuntament de Ripollet (primera localitat que rep la medalla d’or), el director d’edicions de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, Joan Ramon Gordó; el compositor de la cantata “1714-2014. 300 anys vencent”; la Societat Coral la Lira de Sant Cugat del Vallès i les corals restants que han intervingut, i la directora dels cantaires de Juneda, Núria Gilabert que ha rebut un trofeu especial.

 A la 6a Mostra han participat els cors següents: les societats corals Marinada (Castelldefels), El Retorn Planenc (les Planes d’Hostoles), El Vallès (Ripollet), El Llessamí (Sant Vicenç dels Horts) i La Lira (Sant Cugat del Vallès), el Cor Jove de la Societat Coral Obrera La Glòria  (Sentmenat) i la Massa Coral Els Cantaires (Juneda).

Cors de Clavé

La seva trajectòria es remunta a 1850, quan Josep Anselm Clavé (1824-1874) va fundar la Societat Coral La Fraternidad, rebatejada Euterpe deu anys més tard.

L’activitat de la SC Euterpe durant la dècada dels seixanta del segle XIX és intensa, amb l’organització de diversos festivals i concursos corals que arriben a aplegar fins a dos mil cantaires, tres-cents músics i 57 societats corals (1864).

Entre 1890 i 1936, els Cors de Clavé fan actuacions fora de Catalunya: Mallorca, València, Saragossa, Bilbao, Madrid, Narbona, Beziers, París i Brussel·les, entre altres. Després del tall de la guerra civil, el 1951 el moviment claverià es va reorganitzar sota la reconstruïda Federació de Cors de Clavé. El 1999 es va celebrar l’any Clavé amb motiu del 175è aniversari del naixement de Clavé i el 125è de la seva mort. El lema dels Cors de Clavé és “Progrés, virtut i amor”.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media