Català / Castellano / English
Banc de Continguts
Junta
Llistat d'associats
AMIC Illes Balears
AMIC mitjans digitals
AMIC mitjans paper
Jornades Internacionals
Enllaços d'interès
Accés BdC
AMIC
L’Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació AMIC (abans ACPG) va constituir-se l’any 1997 i va néixer amb la voluntat de ser l’interlocutor vàlid d’un col·lectiu que gaudeix d’una gran popularitat i difusió entre tots els sectors de la població.

L’AMIC actualment integra més de 240 mitjans, dels quals més d’un centenar són capçaleres de premsa gratuïta que tenen una tirada conjunta superior als dos milions i mig d’exemplars, i més d’un centenar són mitjans digitals que conjuntament superen els dos milions i mig d’usuaris únics mensuals.

L’AMIC és una associació que està al servei d’empreses de mitjans de comunicació de premsa gratuïta i mitjans digitals que actua amb criteris de patronal dels mitjans de comunicació associats. Això vol dir, estar al servei i en defensa de tots els mitjans de sector; actuar amb rigor i professionalitat, al servei bàsicament d’empreses i impulsar accions en benefici del conjunt dels mitjans de comunicació.

La premsa de distribució gratuïta i els mitjans digitals, molt arrelats en nombroses ciutats catalanes, ofereixen un contingut redaccional ric i útil de cada zona o bé de cada grup de població. La premsa gratuïta catalana és un cas únic a Europa per la seva forta implantació arreu del país i per la seva aposta, des de fa anys, per la qualitat tant en els continguts com en els formats. Som un país amb gran tradició tant de mitjans digitals com de publicacions gratuïtes, on conviuen diversos tipus de formats, periodicitats i continguts que en molts casos se centren en un tipus de públic molt concret o que s’especialitzen i es dediquen a un únic sector, com pot ser l’economia, l’oci, el món infantil o estudiantil, entre molts altres.

Des de l’AMIC s’afavoreix l’intercanvi d’experiències professionals, opinions i suggeriments entre tots els editors, es desenvolupen plataformes conjuntes que permeten a tots els editors gaudir d’unes eines i recursos que contribueixen a millorar els seus sistemes de gestió i la qualitat dels seus mitjans.


Té com a objectius prioritaris:

1. Defensar els interessos dels associats i del conjunt de la premsa gratuïta tant en paper com digital, excloent les activitats de defensa d’interessos professionals als quals es refereix la Llei 19/1977, d’1 d’abril, reguladora del dret d’associació sindical.

2. Representar els associats davant de les administracions i les diferents institucions.

3. Promoure iniciatives legislatives i/o administratives en benefici de la premsa gratuïta en paper i digital.

4. Fomentar la presència pública i conjunta de la premsa gratuïta en paper i digital.

5. Promoure la creació d’una estructura de suport a la premsa gratuïta en paper i digital.

6. Dignificar el col·lectiu com a mitjà de comunicació professional.

7. Facilitar la planificació de publicitat fent de mitjancer entre els seus membres i els anunciants, les centrals de compres i agències.

8. Intercanviar coneixements i informació entre els seus membres i promoure projectes comuns.
AMIC - Codi Deontològic - Avís legal - RSS
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
amb el suport de:
[Web creada per Duma Interactiva]