Segons ha apuntat la directora de l’equipament, els joves rebran cursos de català i castellà, aprendran els usos i costums del territori i també rebran formació sobre hàbits d’higiene i per tenir cura de la llar.

 









 

 

Obre un centre d’acollida de joves migrants sols a la Casa Bloc de Sant Andreu
L’equipament, gestionat per Eduvic, rep una trentena de joves d’entre 16 i 17 anys

Aquest dijous s'ha obert un nou centre d’acollida per a joves migrants sols a la Casa Bloc del barri barceloní de Sant Andreu. L’equipament, que depèn de la DGAIA però està gestionat per la cooperativa d’iniciativa social Eduvic, acull 35 joves d’entre 16 i 17 anys.

Tal com va anunciar fa pocs dies la regidora del districte Lucía Martín en una audiència pública, l’equipament actuarà com a Centre d’Atenció Immediata (CAI), és a dir, els menors no estaran allotjats a llarg termini a la Casa Bloc, sinó que romandran un temps fins que reben una primera revisió mèdica, són vacunats i identificats pels Mossos d’Esquadra. D’allà, els professionals els derivaran a altres centres de llarga estada, tal com ha assenyalat la directora de l’equipament, Marta Montoya, al diari local L’Exprés de Sant Andreu.

Al centre hi treballaran 21 professionals entre educadors, treballadors socials, psicòlegs i traductors, entre d’altres. Segons ha apuntat la directora de l’equipament, els joves rebran cursos de català i castellà, aprendran els usos i costums del territori i també rebran formació sobre hàbits d’higiene i per tenir cura de la llar. També se’ls proposaran activitats de lleure i esportives. Montoya ha indicat que “està previst” que els menors surtin del centre en grup i acompanyats dels educadors.

Punt d’informació per als veïns

El districte de Sant Andreu està treballant amb diferents entitats per tal que els joves puguin participar en algunes des les múltiples activitats que s’organitzen al barri. D’altra banda, s’ha instal·lat un punt d’informació al Centre Municipal de Cultura Popular Can Galta Cremat per donar resposta als dubtes que puguin sorgir al veïnat en relació al centre.

Notícies relacionades
El Programa per a l'Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades rep un premi internacional
Sant Jordi 2024: els deu llibres de temàtica social que no et pots perdre
Descobreix la selecció de les lectures essencials del Social.cat per reflexionar, aprofundir, gaudir i aprendre sobre feminisme, educació i drets humans
Com acompanyar els infants davant la mort: "És important que en parlin"
Una infermera experta en dol imparteix tallers de gestió emocional i formació a alumnes, famílies i docents de dues escoles de Calella
Nou conveni amb Projecte Home per impulsar la iniciativa «Global Forum on Drugs»
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71