Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Dilluns, 17 de juny 2019
L'AMIC creix fins als 355 associats i supera els 2 milions d'euros d'ingressos
El Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i l’Alcalde de Granollers, Josep Mayoral, van assistir-hi juntament amb més de cent cinquanta associats, proveïdors i representants institucionals
 

L’Hotel Ciutat de Granollers va ser l’espai encarregat d’acollir el divendres 14 de juny la 22a Assemblea General Ordinària de l’AMIC. Més de cent vint associats van assistir durant el matí a la trobada anual, que realitza l’associació, per fer balanç del darrer any, explicar els nous objectius i debatre els reptes de futur.

A l’assemblea es va presentar la memòria de l’associació, en la que es va explicar que el nombre d’associats en un any ha passat de 305 a 355 mitjans i els ingressos s’han doblat en tres anys, aconseguint superar els dos milions d’euros. Així doncs, es va presentar que dels 355 associats a l’AMIC, 145 són mitjans de paper i 210 són mitjans digitals, xifres que no deixen de créixer des del 2014. Amb l’afegit que del total de mitjans de l’AMIC, 204 estan auditats per OJD, PGD o OJDinteractiva, un fet únic a l’estat espanyol.

Respecte a l’elecció de la junta de govern de l’AMIC, Ramon Grau ha tornat a ser reelegit com a president. La resta de la junta la completen el vicepresident primer Pau Brunet (Regió 7); la vicepresidenta segona M. Carme Rodríguez (El Tot Mataró); el tresorer Ramon Torrents (Contrapunt); el secretari Mateu Ros (Capgròs); el secretari general de l’AMIC Josep Ritort, i els vocals David Arias (La Guia de Reus), Esther Barta (Territoris.cat), Isabel Serrano (20 Minutos), Joan Antó (Diari Més Ebre), Joan Camp (Raco Català), Lluís Rovira (Revista Cambrils), i Alejandro Ladrón de Guevara (València Extra). Tots repeteixen excepte el darrer, que s’incorpora en representació dels editors associats del País Valencià amb l’objectiu de donar visibilitat i utilitat als mitjans de tots els territoris on té presència l’AMIC.

D’altra banda, un dels temes més destacats de l’assemblea va ser la modificació de l’article 3 dels estatuts on s’especifica que tots els mitjans de l’AMIC “Estan obligats a tenir el control (homologat/reconegut per l’AMIC) els mitjans digitals a partir dels 12.000 usuaris únics mensuals i les publicacions impreses a partir dels 12.000 exemplars mensuals”. Amb aquesta mesura, que es va aprovar en l’anterior assemblea, l’AMIC “aposta pel rigor i la transparència” dels seus associats, considerant aquests valors com el “tret diferencial” de l’associació, tal com va explicar Ramon Grau.

Durant la trobada també es van presentar nous proveïdors de serveis amb l’objectiu de dotar a les redaccions dels mitjans de comunicació de més recursos i facilitats per a dur a terme la seva tasca diària i millorar la seva rendibilitat. Es va presentar el Congrés Interpirinec de Mitjans de Proximitat que es celebrarà el pròxim 24 i 25 d’octubre a la Seu d’Urgell organitzat per l’AMIC.  A més, al dinar de l’assemblea es van lliurar diplomes per commemorar els 35, 30, 25, 20, 10 i 5 anys d’antiguitat dels mitjans associats; amb menció especial al Diari de Girona que celebrava 130 anys i al diari Regió 7 que en feia 40.

El dinar posterior a l’assemblea de l’AMIC va comptar amb la presència de l’Alcalde de Granollers, Josep Mayoral i Antigas, qui en el seu parlament va especificar que la “comunicació de proximitat és un factor clau per generar identitat i per avançar col·lectivament”. A continuació, Jordi Puigneró, Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, va intervenir en el dinar de la jornada qualificant el periodisme “com el millor antídot del que són les Fake News” i va ressaltar la importància dels mitjans de comunicació en la tasca d’eradicar-les.

A més a més, van assistir Antoni Molons, secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació; Miquel Gamisans, Secretari de Difusió i Atenció Ciutadana; David Ricart, President del Consell Comarcal del Vallès Oriental; Ignasi Genovès, Director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya; i Francesc Giralt, de l’àrea de projectes fundacionals de la Fundació puntCAT. D’altra banda, també van acudir representants de la CCMA, ACN, TV3, Catalunya Ràdio, Endesa, BancSabadell, PIMEC Catalunya i Vallès Oriental, Gran Centre Granollers, entre d'altres.

 

 

 


  MÉS AMIC
AMIC 
Viure als Pirineus dona suport al comerç de proximitat de la zona
AMIC 
Fotlipou.com canvia de nom
AMIC 
Junior Report celebra el seu tercer aniversari amb record d’audiència
AMIC 
dBalears bat el seu rècord de lectors
AMIC 
Més de 150 mitjans de proximitat de l’AMIC impulsen la campanya Sempre al costat del comerç amic
AMIC 
El món local reconeix en un vídeo la feina dels que treballen a primera línia davant la Covid-19
AMIC 
Mil dimonis, la revista infanti en català de Perpinya, distribuïda juntament amb L’Indépendant
AMIC 
Els premis Pulitzer reconeixen el periodisme de proximitat
AMIC 
172 històries arriben a la final del concurs literari AMIC-Ficcions
AMIC 
ViaEmpresa compleix 7 anys


AMIC - Codi Deontològic
Avís legal | | Política de cookies

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 -
info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]