Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Divendres, 22 de octubre 2021
L’AMIC celebra la seva 24a assemblea a la Ràpita
L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Oriol Duran i el secretari de la Difusió del Govern de la Generalitat, Jofre Llombart, han assistit a l’acte juntament amb més de 90 associats, proveïdors i representants institucionals
 

L’Auditori Sixto Mir de la Ràpita ha sigut l’espai encarregat d’acollir aquest divendres, 22 d’octubre de 2021, la 24a Assemblea General Ordinària de l’AMIC. Més de vuitanta associats han assistit durant el matí a la trobada anual que realitza l’Associació, per fer balanç del darrer any, explicar els nous objectius i debatre els reptes de futur.

El president de l’AMIC, Ramon Grau, ha obert l’assemblea i destaca que “l’AMIC és un referent en tot l’espai comunicatiu dins l’àmbit català. Un espai que facilita la vida als mitjans associats en l’elaboració de continguts i donant resposta a les seves necessitats”.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, també ha assistit, de forma virtual, per adreçar unes paraules als assistents: “en un moment en què hi ha molta informació és més essencial que mai la feina dels mitjans de comunicació per fer arribar informació contrastada a la ciutadania, per fer emergir els debats i per avançar en drets individuals i col·lectius”.

A l’assemblea s’ha presentat la memòria d’activitats de l’Associació, els serveis que ofereix l’AMIC i els resultats de l’any 2020, que amb un augment dels ingressos del 10% ha superat els 2.426.000 €. Així com el nombre total d’associats que han arribat als 470 - 181 mitjans en paper i 289 mitjans digitals-, xifres que no deixen de créixer des del 2014. Amb l’afegit que, del total de mitjans de l’AMIC, 251 estan auditats per OJD, PGD o OJDinteractiva, un fet únic a l’estat espanyol.

També s’han presentat les novetats més destacades d’enguany, que són: el llançament de la nova web del Banc de Continguts; la nova web d’AMIC Illes Balears; la 1a edició del nou curs “Formació en Vendes” per als associats; la incorporació de l’AMIC en l’accionariat de Catvertdata, empresa dedicada a la gestió de publicitat programàtica en català i la celebració de la 2a i la 3a Jornada de Periodisme de Proximitat a València.

A més a més, s’han mostrat els objectius de treball i el 25è aniversari de l’AMIC que se celebrarà el pròxim any. D’una banda, destaca l’edició de la publicació “AMIC 25”, on hi haurà un recull dels temes més destacats d’aquests anys, opinió d’experts parlant del sector, propostes de futur, evolució, etc. Per l’altra, destaca l’aposta per l’impuls del Laboratori d’Innovació i Recerca, liderat per en Genís Roca, amb la participació d’experts com Carmina Crusafon, Josep Maria Ganyet, Pepe Cerezo, entre d’altres; des d’on s’oferiran propostes reals per a la millora i la reconversió dels editors. Un sector que cada cop més necessita diversificar els canals d’informació i les fonts d’ingressos, com els clubs de fidelització, i on els formats tradicionals de la publicitat donen pas a altres models.

El 2020 i el 2021 també han sigut dos anys rellevants amb diverses campanyes a destacar. Per un costat, des de l’AMIC es va crear la campanya “Obrim la finestra a la informació de proximitat” amb l’objectiu de mostrar a la societat i a les administracions públiques la importància de la premsa de proximitat, on van participar més de 150 mitjans. També es va donar suport a la campanya “Finestra o passadís” “Si tries Catalunya, ho tens tot”, de manera desinteressada per fomentar el turisme a Catalunya. Així com, 117 mitjans associats van fer difusió dels premis “El Temps de les Arts”.

Per l’altre, s’han impulsat dues campanyes per fomentar el consum de la cultura arreu del país, anomenada “Territori Cultura”. La primera es va realitzar el desembre de 2020 on van participar 169 mitjans i la segona campanya es va dur a terme durant els mesos de juny i juliol de 2021, on 163 mitjans van ser els encarregats de fer difusió d’activitats culturals.

Així mateix amb l’Euroregió, els mitjans de l’AMIC han cobert la campanya de recollida de residus “Let’s Clean Up Europe” des de tres punts diferents del territori de manera coordinada: Catalunya (Terres de l’Ebre), Illes Balears (Pollença) i regió d’Occitània. Diferents mitjans de l’AMIC d’aquests territoris van anar a cobrir la jornada on van recollir imatges, declaracions i filmacions per poder construir més tard un relat interconnectat.

El president de l’AMIC, Ramon Grau, ha volgut adreçar unes paraules en el dinar posterior a l’assemblea de l’AMIC. “Ningú té certeses del futur, però estic segur que amb innovació, creativitat, qualitat, rigor, vocació de servei públic i periodisme proper a les ciutadanes i ciutadans d’aquest país, garantirem amb solidesa el nostre futur”, ha destacat.

El dinar ha comptat amb la presència del secretari de la Difusió del Govern de la Generalitat i periodista, Jofre Llombart, qui en el seu parlament ha reivindicat el seu compromís per fer les coses bé i compartir el repte de digitalització i segmentació amb els mitjans. A continuació, Oriol Duran, secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, ha destacat que l’AMIC és “una de les millors eines per col·laborar, participar i treballar conjuntament”. Finalment, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha subratllat que “els mitjans de comunicació, i especialment els de proximitat, han de treballar amb les administracions conjuntament cap a la mateixa direcció per tenir una societat millor”.

A més a més, durant la jornada han assistit Ignasi Genovès, director general de Difusió de la Generalitat de Catalunya, Oona Tomàs, regidora de Polítiques Socials i Igualtat, i Sanitat de la Ràpita; Josep Baubí, president del Col·legi de Periodistes de Terres de l’Ebre; Elisabet Zapater, presidenta de PIMEC Terres de l’Ebre; Francesc Fàbregas, president de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal; Ximo Rambla, vicepresident de l’ACPC i representants d’empreses i entitats col·laboradores.


  MÉS AMIC
AMIC 
El Setmanari El Iris arriba a l’edició número 4.000
AMIC 
Els premis Regió7 reconeixen l’excel·lència del territori i reivindiquen la tasca del periodisme
AMIC 
L'AMIC dona suport a la iniciativa 'Crit per les dones afganeses'
AMIC 
Una trentena d’associats participen en el curs de Google News Lab organitzat per AMIC
AMIC 
L’AMIC participa en la tertúlia “La premsa de proximitat, eina vertebradora del territori”
AMIC 
8a edició dels Premis de Comunicació Tarragona 2021
AMIC 
Torredembarra Actualitat celebra el seu segon aniversari
AMIC 
El TOT Barcelona celebra 3 anys
AMIC 
Via Empresa ha celebrat una conferència sobre els reptes digitals del retail al Bizbarcelona
AMIC 
L’ham compleix 35 anys


AMIC - Codi Deontològic
Avís legal | | Política de cookies

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 -
info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]