Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Divendres, 26 de octubre 2018
L’AnoiaDiari compleix 10 anys
En total s’han publicat més de 29.000 notícies i més de 600 entrevistes a la capçalera
 

El passat 1 d’octubre, l’AnoiaDiari, mitjà associat a l'AMIC, va complir els seus primers 10 anys de trajectòria. El diari digital, impulsat per Jordi Balsells, juntament amb el periodista Bernat Ferrer com a editor i Anna Marsal com a directora, va sorgir en plena crisi econòmica mundial però, gràcies al suport de lectors i anunciants, s’ha pogut consolidar com a mitjà de referència a la comarca.
Més de 29.000 notícies i més de 600 entrevistes han aconseguit sumar milions de visites. Hem pogut parlar amb la redacció del mitjà, que ens ha contestat algunes preguntes:

1. Com ha crescut el mitjà al llarg d’aquests deu anys?
L’AD va ser el primer diari digital de la comarca de l’Anoia i un dels pioners en l’àmbit local a Catalunya. En una època de predomini de la premsa escrita, amb dos setmanaris històrics d’edició en paper, l’entrada de l’AD va representar una nova manera d’explicar l’actualitat al territori. Després d’uns anys de creixement, el diari va patir una crisi fa 4 anys. Amb l’entrada d’un nou grup editor, a mitjans del 2014, el mitjà va agafar un nou impuls, degut especialment a la renovació de la web, dels continguts, la incorporació de nous col·laboradors, etc.
També cal destacar la pubicació d’un periòdic mensual gratuït, amb reportatges, entrevistes, articles, opinió, etc. que complementen la informació del diari digital.

2. Degut als canvis tecnològics i les noves tendències, com s’ha adaptat AnoiaDiari?
Una de les primeres accions que va realitzar el nostre grup editor quan es va posar al davant del diari, el 2014, va ser el disseny d’una nova web, més atractiva, àgil, dinàmica, oberta a la interactuació amb els lectors.
També hem apostat per l’activitat i presència a través de les xarxes a Internet.
Ara, l’enfoc, el dirigirem al protagonisme creixent del telèfon mòbil com a instrument d’entrada al diari.

3. AnoiaDiari va néixer en plena crisi econòmica, però va sortir endavant. Creieu que és un mal moment pel periodisme?
És un mal moment -especialment a l’Anoia, una de les comarques que més ha patit i pateix la crisi,- per al negoci, per als ingressos publicitaris, però no per al periodisme. Ans el contrari. És ara quan és més necessari fer bon periodisme.

4. Des del seu inici fins avui, com ha canviat el vostre equip?
El nostre equip, des dels inicis, sempre ha estat petit, ajustat a les limitacions pressupostàries. Hem pogut créixer, poc, ampliant l’àmbit de la gestió i l’administració, que eren necessaris i mantenint la redacció.

5. Heu fet més de 600 entrevistes, però hi ha algun personatge públic que vulgueu entrevistar i encara no heu tingut l’oportunitat de fer-ho?
Ens agradaria entrevistar un anoienc/a que faci un gran descobriment en l’àmbit de la salut a nivell mundial. Igualada i l’Anoia estan fent una aposta per la formació i el talent, i el de la salut és un dels àmbits d’especial atenció.
A nivell nacional, ens agradaria entrevistar la primera Presidenta de la República Catalana.

6. Què aporta AnoiaDiari que altres capçaleres no aporten?
A l’Anoia cal destacar dos setmanaris –un de pagament i un altre de gratuït- de dues capçaleres amb una llarga trajectòria. Darrerament, ha aparegut un altre diari digital. Hi ha excel·lents professionals, fan una bona labor i tots tenen els seu públic. Nosaltres procurem ser uns bons professionals, fent un periodisme de qualitat, rigorós i respectuós. Penso que, per als lectors, tots els mitjans oferim un bon ventall que es complementa. Nosaltres, tanmateix, també apostem per la crítica, l’opinió, l’anàlisi. En aquest sentit, creiem que ens ha ajudat molt la col·laboració d’un important grup de col·laboradors i opinadors i el fet que puguin anar de bracet el diari digital, on hi publiquem la informació amb immediatesa, i el periòdic mensual, on ampliem aquesta informació amb articles tractats amb més profunditat.

7. Com enfoqueu el futur del mitjà? Quins projectes de futur té AnoiaDiari?
Un dels reptes més importants per al futur passa per satisfer les demandes dels lectors, cada vegada més coneixedors de l’entorn i cada vegada potencialment més participatius. Un altre repte és donar resposta a com ens llegiran en un futur immediat, en quin format, a través de quin aparell, etc

 


  MÉS AMIC
AMIC 
Surtdecasa.cat se situa com a tercer digital de cultura amb més visites del territori català
AMIC 
Ritort visita mitjans i institucions a Perpinyà per preparar el Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat
AMIC 
Marta Corcoy escollida nova presidenta de l’ADPC
AMIC 
iSabadell creix un 45 per cent el primer semestre de 2019
AMIC 
València Extra celebra 3 anys
AMIC 
Agraïment per la confiança en la renovació de la junta
AMIC 
Revista Cambrils guanya la Petxina Km 0 de la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes
AMIC 
Josep Ritort visita al director del diari AltoAragón i al director del Congreso de Periodismo Digital de Huesca
AMIC 
AMIC assisteix a la 2a edició de Giroinfant amb assistència de 150 empreses a favor del programa Invulnerables
AMIC 
L’èxit de les dones com a motor d’inspiració i motivació


AMIC - Codi Deontològic
Avís legal | | Política de cookies

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 -
info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]