Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Dijous, 31 de maig 2018
La Mira, la mirada a la realitat de Catalunya que està a punt de néixer
La no-ficció catalana tindrà un espai a casa nostra, amb continguts de no-actualitat treballats en profunditat
 

En un món en el que la pressa és la constant, més encara en els mitjans d’informació i comunicació, properament naixerà La Mira, un nou magazín digital, que esdevindrà un oasi de repòs crític, un espai on assaborir la realitat que ens envolta per fer-ne una digestió de qualitat.

Es tracta d’un nou  mitjà que té l’objectiu d’explicar històries de no-actualitat que passen al nostre voltant i que no solen mostrar-se als mitjans perquè no són notícia. La Mira recollirà temes polítics, socials i culturals d’arreu de Catalunya i els donarà visibilitat. Una de les particularitats del mitjà serà el retorn als gèneres clàssics del periodisme, com el reportatge, l’entrevista o la crònica, al voltant de temes treballats en profunditat que definiran la publicació.

Per saber-ne més podeu consultar en aquest enllaç la plana del mico-finançament que té en marxa La Mira. Hem parlat amb Magda Gregori, redactora en cap de La Mira, que ens ha respost algunes preguntes:

D’on sorgeix el projecte de La Mira?

Neix de la necessitat de fer un periodisme més reposat que miri tot Catalunya. Volem explicar aquelles històries de no actualitat que passen al nostre voltant, però que no veiem. Continguts a fons de cultura, política, societat amb una altra mirada. És a dir, retornant als gèneres clàssics del periodisme (reportatges, entrevistes, cròniques) i intentant plasmar la diversitat del territori i de la seva gent. El que passa Girona pot interessar a Lleida, i a l’inrevés. L’objectiu és projectar Catalunya en un magazín. 

Expliqueu que voleu ocupar un espai ara orfe a casa nostra. A què us referiu ben bé?

Sí, l’espai que els anglosaxons anomenen non-fiction. És a dir, un periodisme per llegir, amb històries ben treballades. La Mira vol estar connectada a la realitat, però no vol ser escalava de l’actualitat. Per això, parlarem de cultura, política, societat, economia... De fet, no inventem res, però sí que volem fer-ho en català. The New Yorker, Gatopardo o Jot Down són algunes exemples de l’anomenada non-fiction. I, de fet, a Catalunya també existia a principis del segle XX amb publicacions com d’Ací i d’Allà, Imatges o Mirador. Per tant, la Mira vol inspirar-se en aquesta tradició tant valuosa al nostre país.  

Ara sou a la plataforma Totsuma amb una candidatura de micro-finançament. Un cop acabada, quins són els mètodes de finançament que contempleu?

Els lectors són i han de ser la nostra font de finançament. És evident que des de la responsabilitat individual es crea la col·lectivitat d’una societat i, per tant, La Mira creu que els subscriptors són la peça clau per fer possible aquest tipus de periodisme. És un magazín pensat per als nostres lectors. Les persones, les seves històries, el seu entorn són la base del periodisme que trobarem a La Mira. 

Destaqueu que La Mira servirà per a persones que volen estar connectades a la realitat, però no esclavitzades per l’actualitat. Què aportarà aquesta diferència qualitativa als lectors?

Això és el que ens diferencia d’altres publicacions. Nosaltres fixarem la nostra pròpia agenda i aquesta vindrà determinada per diferents reportatges, cròniques, entrevistes, fotogaleries que són d’actualitat, però que no sempre tenen espai en alguns mitjans que necessàriament han de parlar minut a minut d’una sèrie de fets. Per exemplificar-ho, nosaltres no som els “Telenotícies”, nosaltres volem fer un “Sense ficció” cada dia amb el tema que publiquem.


  MÉS AMIC
AMIC 
Arriba la 10a edició de la Catosfera del 18 al 20 d’octubre
AMIC 
Viufelanitx.com es renova
AMIC 
L’AMIC reconegut en els premis VII premis Pompeu Fabra
AMIC 
8 de cada 10 santcugatencs trien el TOT Sant Cugat per informar-se sobre la ciutat
AMIC 
El periòdic Malarrassa, cada 15 dies
AMIC 
Set periodistes de mitjans associats a l’AMIC participen en el curs de Tècniques de Redacció
AMIC 
Surtdecasa.cat, el tercer digital cultural més llegit a Catalunya
AMIC 
Neix La Mira, el magazín digital que explica històries de no-actualitat
AMIC 
ElCrític.cat celebra el seu 4t aniversari
AMIC 
El premi Núvol de contes ja té guanyador


AMIC - Codi Deontològic - Avís legal - RSS

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]