Català / Castellano / English
Banc de Continguts
Editorial<< Tornar
Divendres, 7 de abril 2006
Ara, qualitat
Mateu Ros, President de l'ACPG
 

La premsa gratuïta (PG), aquella que des de la nostra associació abracem perquè fa una labor informativa important, aquella que en alguns casos ha nascut d’empreses editores de mitjans tradicionals, està assolint uns nivells de qualitat tan considerables, que no resultaria estrany trobar qualsevol d’aquestes publicacions al quiosc i a la venda.

Al mateix temps, la premsa gratuïta està en clara expansió. A les capitals catalanes hi ha notícies continuades sobre l’aparició de nous gratuïts. L’eufòria del sector és tan important que el mercat corre el perill d’experimentar una situació de saturació. Actualment la competència de la premsa gratuïta comença a ser la mateixa premsa gratuïta. En l’últim congrés de PG a Benidorm es va llançar un missatge de prudència i es va encomanar mirar més per la qualitat que per la quantitat. A Espanya hi ha detectades més de 3.500 publicacions de PG. “Com més millor”, afirmen alguns. Entre poc i massa. El nostre sector està consolidat, però no podem fer passos enrere. Cal, doncs, en molts casos fer un reset i retrobar un camí que comença a ser confús.

Les nostres audiències són la nostra garantia de futur, per això cal oferir productes atractius i frescos. Diferenciats de la premsa de pagament i buscant aquells lectors que potenciïn la nostra realitat. Tal com es deia a Benidorm, el nostre lector, el de PG, és tan bo com el de premsa de pagament. Aquest és el que valora els nostres continguts, la gratuïtat, el paper social i moltes vegades reivindicatiu que els nostres mitjans fan en el seu entorn.

Preparant les nostres segones Jornades Internacionals de Premsa Gratuïta a Barcelona, la reflexió està servida. Cal pensar en els grans mitjans —diaris gratuïts— però en cap cas deixar de banda les inquietuds dels editors de les petites i mitjanes empreses que configuren majoritàriament el panorama comunicatiu gratuït del nostre país. La nostra intenció és aportar a aquestes jornades experiències en PG mes enllà de les nostres fronteres, trobar nous valors i solucions al nostre entorn professional, aprofitar el moment per projectar la nostra labor i continuar dignificant el nostre sector.


  MÉS Editorial
Editorial 
Agraïment per la confiança en la renovació de la junta
Editorial 
L’AMIC, una plataforma d’innovació al servei dels mitjans d’informació del país
Editorial 
Junts fem l’AMIC
Editorial 
Discurs inaugural Jornades 08
Editorial 
El futur de la premsa està en la gratuïtat i la proximitat
Editorial 
Inici del 10è aniversari amb l'objectiu d'enfortir l'ACPG
Editorial 
Referents Europeus
Editorial 
Un model de premsa gratuïta
Editorial 
Un salt qualitatiu

  President de l'AMIC
Ramon Grau i Soldevila Ramon Grau i Soldevila
"Agraïment per la confiança en la renovació de la junta"
 
  Secretari general
Josep Ritort i Ferrús Josep Ritort i Ferrús
"Un relat pels mitjans de proximitat pirinencs"
 
 L’entrevista de l’AMIC
AMIC - Codi Deontològic - Avís legal -
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
amb el suport de:
[Web creada per Duma Interactiva]