Català / Castellano / English
Banc de Continguts
AMIC<< Tornar
Dimecres, 1 de abril 2020
TV3, La Vanguardia, IB3 i fins a més de 80 mitjans divulguen el comunicat de l’AMIC: “La premsa de proximitat, un bé essencial en risc”
El comunicat demana a les administracions que els mitjans de proximitat siguin considerats un servei essencial i se li concedeixin ajudes públiques i moratòries de pagament
 

Ahir el Telenotícies Vespre de TV3 es va fer ressò del comunicat de l’AMIC “La premsa de proximitat, un bé essencial en risc”. Un comunicat que ha tingut un gran ressò en els mitjans de comunicació d’arreu del territori. Entre d’altres, se n'ha fet ressò La Vanguardia, IB3 Ràdio i més de 80 mitjans impresos i digitals membres de l’associació. El comunicat denuncia la situació de vulnerabilitat que pateixen els mitjans de proximitat a causa de la crisi del coronavirus i on es demana a les administracions que els nostres mitjans siguin considerats un servei essencial i se li concedeixin ajudes públiques i moratòries de pagaments davant de la situació actual. 

 

Pel que fa a IB3 Ràdio, va realitzar un interessant debat entorn al comunicat amb la presència dels directors de Diario de Mallorca, IB3 ràdio i la Delegació Territorial de TVE a les Illes Balears, i Bep Al·lés, com a membre de la Junta d'AMIC-IB. En aquesta conversa tots van estar d'acord en el fet que els mitjans de proximitat són complementaris a la premsa diària, ja que arriben més a la gent dels municipis i pobles de les Illes i que té tot el sentit que rebin un tractament similar i proporcional als grans mitjans pel que fa als ajuts i les campanyes de publicitat institucionals.

El comunicat també ha tingut una bona benvinguda entre els mitjans de l’AMIC, doncs molts d’ells l’han propagat amb l’objectiu d’advertir que la crisi sanitària i econòmica afecta greument a les seves capçaleres i sol·licitar a  “les administracions que utilitzin els mitjans de proximitat com a vehicle de comunicació i publicitat, incrementant les insercions que ajudin a pal·liar la manca i caiguda de publicitat privada”.


  MÉS AMIC
AMIC 
Capgros.com es renova a nivell de continguts i disseny
AMIC 
El Govern impulsa una línia de crèdit per facilitar la liquiditat dels mitjans de comunicació afectats pels efectes de la Covid-19
AMIC 
Foguera Fanzín, el projecte per donar suport a Tresdeu
AMIC 
Neix MetaData, el digital de tecnologia en català
AMIC 
L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació Valencians estrena pàgina web
AMIC 
València extra compleix quatre anys
AMIC 
Reclam Magazine, un nou format editorial més modern i cultural
AMIC 
Laia Bosch Fontan i Arián Márquez Martínez de Barcelona guanyen el premi a la Millor Història AMIC-Ficcions 2020
AMIC 
Ràdio Ciutat de Tarragona dona suport al comerç de la ciutat
AMIC 
El camí en la preservació de l’ecosistema de mitjans de proximitat

  President de l'AMIC
Ramon Grau i Soldevila Ramon Grau i Soldevila
"Agraïment per la confiança en la renovació de la junta"
 
  Secretari general
Josep Ritort i Ferrús Josep Ritort i Ferrús
"Un relat pels mitjans de proximitat pirinencs"
 
 L’entrevista de l’AMIC
AMIC - Codi Deontològic - Avís legal -
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
amb el suport de:
[Web creada per Duma Interactiva]