Català / Castellano / English
Banc de Continguts
Destacades Home<< Tornar
Dilluns, 18 de novembre 2019
Més de 60 persones assisteixen a la 1a Jornada de Mitjans d’Informació de Proximitat de València
Juntament amb les ponències de Rosalía Lloret i Susana Lluna, la trobada també ha servit per a presentar l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació Valencians
Rosalía Lloret
 
Susana Lluna

La 1a Jornada de Mitjans d’Informació de Proximitat s’ha celebrat a València amb un èxit de participació de més de 60 assistents, entre ells editors de mitjans de proximitat, responsables de comunicació de grans empreses,  administracions públiques i agències de publicitat i comunicació. L’Hotel Senator Parque Central ha estat l’espai que ha acollit la trobada i el posterior dinar relacional. L’esdeveniment també ha servit per presentar l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació Valencians, formada per més de trenta mitjans, impresos i digitals, i els seus projectes de futur.

La jornada l’ha inaugurat el president de l’AMIC Valencians, Ramon Grau, el qual ha destacat que l’associació té com a objectiu potenciar la qualitat en el sector dels mitjans de proximitat, generar utilitats als editors i ser representatius.

Després, han intervingut Marc Jiménez, Subdirector General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, i Fernanda Escribano, Directora General de Promoció Institucional de la Generalitat Valenciana.

Seguidament, Josep Ritort i Àlex Ladrón de Guevara han donat a conèixer l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació Valencians. L’entitat s’ha presentat com una oportunitat per mostrar la força d’anar junts, les capacitats, utilitats i sinergies que es generen amb un treball en xarxa i compartit.

En acabar la presentació de l’AMIC Valencians, s’ha donat pas a les tres ponències de la jornada. En primer lloc, Neus Navarro, delegada a València de VIA Empresa, ha obert la ronda de conferències amb la xerrada “VIA Empresa visió de negoci des d’un mitjà especialitzat”.

Susana Lluna, periodista i consultora en estratègia digital, ha continuat amb una ponència que ha tractat sobre la creació d’estratègies digitals per a empreses. D’aquesta manera, la comunicadora ha ressaltat la “necessitat d’incloure una cultura digital dins de les redaccions dels mitjans de comunicació” mitjançant una transformació digital. Aquesta transformació té un pilar fonamental en les persones, tal com diu la ponent “tant la cultura com les persones són el nucli habilitador de la transformació d’una empresa”.

Finalment, ha arribat el torn de l’experta en el món digital Rosalía Lloret, directora de relacions institucionals i públiques de l’Online Publisher Association Europe (OPA) i assessora independent d’Estratègia i Transformació Digital a Espanya i Latam. Sota el títol “Hi ha vida més enllà dels gegants digitals? Noves oportunitats de negoci per als mitjans” Lloret ha fet una conferència enfocada als mitjans digitals de proximitat. Així doncs, la ponent ha situat els continguts exclusius, útils i de qualitat com una eina dels mitjans de comunicació per a aconseguir subscriptors. A més, ha fet incís en que les notícies locals són les més demandades. “L’oportunitat és enfocar-nos en el que ens diferencia, buscant l’avantatge competitiva”, ha estat una de les idees que ha destacat.

Després de concloure la jornada amb un extens torn de preguntes, s’ha celebrat un dinar relacional i de debat obert.


  MÉS Destacades Home
Destacades Home 
El setmanari Montpeità guardona al periodista Joan Antoni Lozano
Destacades Home 
La Fundació puntCAT intervé per protegir el dret dels usuaris catalanoparlants a utilitzar Internet com una xarxa neutral
Destacades Home 
Pau Vidal participarà en el nou programa de TV3 “El llenguado”
Destacades Home 
Més de 60 participants en el curs de Google organitzat per l’AMIC
Destacades Home 
Trobada del papa Francesc amb Catalunya Religió
Destacades Home 
Gairebé 2050 alumnes ja participen en el concurs literari Ficcions
Destacades Home 
La revista Aquí Berguedà celebra els 100 números
Destacades Home 
L’AMIC organitza un curs de periodisme digital de Google
Destacades Home 
L’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana s’incorpora a l’AMIC Valencians
Destacades Home 
El Diari La Veu a final d’any deixarà d’editar-se, una gran pèrdua per l’espai comunicatiu en valencià

  President de l'AMIC
Ramon Grau i Soldevila Ramon Grau i Soldevila
"Agraïment per la confiança en la renovació de la junta"
 
  Secretari general
Josep Ritort i Ferrús Josep Ritort i Ferrús
"Un relat pels mitjans de proximitat pirinencs"
 
 L’entrevista de l’AMIC
AMIC - Codi Deontològic - Avís legal -
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
amb el suport de:
[Web creada per Duma Interactiva]