Català / Castellano / English
Banc de Continguts
Editorial<< Tornar
Dimarts, 14 de juliol 2009
Discurs inaugural Jornades 08
Josep Ritort i Ferrús
 
Les 3es Jornades Internacionals de la Premsa Gratuïta, organitzades per l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta i celebrades a Barcelona el mes de novembre de 2008, han comptat amb la presència de més de 400 congressistes d’arreu del món provinents d’Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica, amb assistents de l’Índia, Moçambic i Marroc, entre d’altres països. La qualitat extraordinària dels ponents i el ritme trepidant de les conferències han fet que els assistents visquessin el millor congrés de premsa gratuïta celebrat fins ara i ha consolidat Barcelona com la capital de la reflexió i l’anàlisi de la premsa gratuïta.

Les Terceres Jornades de l’ACPG han tingut una vocació clarament internacional amb la voluntat que aquest fòrum esdevingui un referent per conèixer l’avantguarda del sector, però també amb l’objectiu de presentar al món el model català de la premsa gratuïta, únic pel que fa a la quantitat, qualitat i diversitat de les seves capçaleres.

Ha quedat demostrat que l’àmbit de la premsa gratuïta, és un món amb lectors i anunciants. A Catalunya, la premsa gratuïta se situa entre els líders d’audiència a 33 de les 41 comarques catalanes. La premsa que puja a dalt del podi de les audiències a 22 comarques, al segon lloc a 14 comarques i al tercer lloc a 18 comarques catalanes. És un fenomen d’èxit que queda registrat en el mapa de les audiències del Baròmetre de la Comunicació, el primer estudi oficial i convalidable per a tots els mitjans generalistes i de proximitat.

_____________________________________

Les Terceres Jornades de l’ACPG han tingut una vocació clarament internacional

_____________________________________

Estem en uns temps que les audiències dels mitjans clàssics (la premsa i revistes de pagament, les ràdios, les televisions) van segmentant-se i reduint les seves audiències, i per contra, la premsa gratuïta, municipi a municipi, comarca a comarca, les uneix i, en conjunt, es constitueixen en mitjans de grans audiències.

Els mitjans gratuïts som líders perquè ens llegeixen els que habitualment llegeixen diaris de pagament i els que no. Fem que llegeixi molta gent, fomentem la lectura. Ens llegeixen els joves, que no tenen el concepte de pagar per informar-se. Ens llegeixen els nouvinguts, els immigrants; al metro, a casa, la premsa gratuïta informa als nouvinguts, els fa arrelar a la ciutat, al territori i els ensenya a llegir en català. Som el gran fenomen d’integració i de normalització lingüística.

_____________________________________

La voluntat és que aquest fórum esdevingui un referent per conèixer l’avantguarda del sector, però també un aparador per mostrar al món el model català de premsa gratuïta

_____________________________________


Som líders perquè els hi acostem el mitjà amb una bona distribució, i perquè els informem de coses
que els interessen, els coneixem i ens reconeixen i se’ns emporten a casa.

També som un sector que ha merescut la confiança dels proveïdors del món de la premsa; més de 20 empreses han apostat per les jornades i ens han ajudat a fer realitat aquest gran congrés. Barcelona ja s’ha convertit en un referent a nivell mundial de la premsa gratuïta. Aquí s’analitza el model actual de premsa, es presenten les noves fórmules editorials i empresarials i es debat sobre les necessitats, els reptes i nous camins d’èxit del sector. Per molts anys.

* Discurs inaugural de les Terceres Jornades Internacionals de la Premsa Gratuïta
Video: www.youtube.com/jornadesACPG

  MÉS Editorial
Editorial 
Agraïment per la confiança en la renovació de la junta
Editorial 
L’AMIC, una plataforma d’innovació al servei dels mitjans d’informació del país
Editorial 
Junts fem l’AMIC
Editorial 
El futur de la premsa està en la gratuïtat i la proximitat
Editorial 
Inici del 10è aniversari amb l'objectiu d'enfortir l'ACPG
Editorial 
Referents Europeus
Editorial 
Un model de premsa gratuïta
Editorial 
Ara, qualitat
Editorial 
Un salt qualitatiu

  President de l'AMIC
Ramon Grau i Soldevila Ramon Grau i Soldevila
"Agraïment per la confiança en la renovació de la junta"
 
  Secretari general
Josep Ritort i Ferrús Josep Ritort i Ferrús
"Un relat pels mitjans de proximitat pirinencs"
 
 L’entrevista de l’AMIC
AMIC - Codi Deontològic - Avís legal -
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
amb el suport de:
[Web creada per Duma Interactiva]