Català / Castellano / English
Banc de Continguts
AMIC<< Tornar
Divendres, 8 de maig 2009
La Fundació Moret i Marguí i l’ACPG firmen un conveni de col·laboració
Les dues entitats col·laboraran en la recuperació i arxiu de les memòries i llegats dels periodistes i de la població en general en un arxiu unificat
Mònica Puntí Brun, Redacció ACPG
 
Josep Ritort i Ferrús, president de l'ACPG (al centre), i Jordi Moret i Marguí, president de la Fundació (segon per l'esquerra), juntament amb altres membres de la Fundació a la seu de l'ACPG.
La Fundació Moret i Marguí i l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta (ACPG) han firmat un conveni per establir un marc de col·laboració. Les dues entitats col·laboraran en el projecte “Memòries i llegats dels Periodistes” que promou la donació de memòries i llegats personals amb l’objectiu de catalogar-los i conservar-los per a generacions futures. Es pretén treballar per crear un arxiu conjunt i unificat de la memòria de la població. Ambdues entitats, l’ACPG i la Fundació Moret i Marguí, es comprometen a promoure activitats conjuntes per donar a conèixer el llegat i les memòries dels periodistes, així com a fer difusió del projecte entre els membres de l’ACPG.

La Fundació Moret i Marguí va néixer amb l’objectiu de recuperar el llegat i les memòries individuals, amb aquesta finalitat treballa en la creació d’un arxiu conjunt i unificat que els reculli. La Fundació considera part de la memòria personal el codi genètic, és per això que està creant un banc d'ADN de la població a partir de la donació de mostres biològiques. Aquestes mostres podran ser utilitzades com a material bàsic per al progrés d’investigacions biomèdiques i antropològiques.

El fundador, el Dr. Moret i Marguí, va ser conscient de la necessitats de recuperar i arxivar els llegats dels avantpassats i es va dedicar a sensibilitzar els diferents col·lectius socials, científics, culturals i polítics sobre la importància de preservar la memòria de la població. Posteriorment, altres personalitats del món acadèmic, cultural i científic van col·laborar per impulsar la creació d’aquesta Fundació. Es pot trobar més informació de la Fundació a la seva pàgina web: http://www.moretmargui.cat/.

L’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta (ACPG) va néixer el 1997 amb la voluntat de ser l’interlocutor vàlid d’un col·lectiu que gaudeix d’una gran popularitat i difusió entre els sectors de la població i és el de la premsa gratuïta. Actualment agrupa unes 150 capçaleres de premsa gratuïta i portals web, àrea impulsada recentment per l’Associació amb la voluntat de ser presents a Internet. Les capçaleres de l’ACPG tenen un tiratge total per edició de més de tres milions cinc-cents mil exemplars distribuïts periòdicament per tot Catalunya, Andorra i Mallorca i amb una difusió de més de 5,5 milions de lectors. Entre d’altres objectius prioritaris de l’ACPG, figuren el de defensar els interessos dels associats i del conjunt de la premsa gratuïta tant en paper com digital, facilitar la planificació de publicitat i intercanviar coneixement i informació entre els seus membres.

  MÉS AMIC
AMIC 
AnoiaDiari represa el cicle “Converses” amb la Laura Rosel
AMIC 
El Grat, el nou nom del periòdic de l’Alcoià
AMIC 
VeuAnoia.cat fa una donació a la Llar del Sant Crist d’Igualada gràcies a la Revista Solidària
AMIC 
Neix Trobasons, el web que reuneix la música en occità
AMIC 
València Extra es consolida com el diari digital més llegit en valencià
AMIC 
L’Ara Balears es transforma en un setmanari
AMIC 
L’AMIC assisteix al 40 aniversari de la Asociación de Agencias de Medios
AMIC 
“Els mitjans de proximitat juguen un paper de control dels governs locals”
AMIC 
Freqüència de Manresa passa de diari a revista
AMIC 
El finançament públic dels mitjans a debat en el Col·legi de Periodistes

  President de l'AMIC
Ramon Grau i Soldevila Ramon Grau i Soldevila
"L’AMIC, una plataforma d’innovació al servei dels mitjans d’informació del país"
 
  Secretari general
Josep Ritort i Ferrús Josep Ritort i Ferrús
"Un relat pels mitjans de proximitat pirinencs"
 
 L’entrevista de l’AMIC
AMIC - Codi Deontològic - Avís legal - RSS
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
amb el suport de:
[Web creada per Duma Interactiva]