Català / Castellano / English
Banc de Continguts
AMIC<< Tornar
Dimecres, 26 de setembre 2018
Surtdecasa.cat, el tercer digital cultural més llegit a Catalunya
Des de l’agost, els usuaris poden descarregar la nova aplicació mòbil per tenir tota l’agenda cultural del territori ben a prop
 

204.654 usuaris únics. Aquesta és la xifra que ha aconseguit posicionar Surtdecasa.cat com el tercer digital cultural més llegit a Catalunya, segons les dades del mes d’agost de l’OJD. Es tracta d’un número rècord per aquest mitjà de comunicació, associat a l’AMIC, i que el situa només per darrera de Time Out Barcelona i Catorze.

Juntament amb aquesta fita, Surtdecasa.cat ha estrenat una nova APP que els usuaris poden descarregar per tenir una agenda cultural amb més de mil esdeveniments simultanis.

Surtdecasa.cat va néixer a les Terres de l’Ebre l’octubre de 2010 com un portal que volia donar visibilitat a la gran oferta cultural de tot el territori. Així, “El digital de la cultura de proximitat” té, actualment, vuit capçaleres territorials que cobreixen gairebé tot el país.

Hem parlat amb Neus Barberà, Directora de Surtdecasa.cat, qui ens ha respost algunes qüestions:
Tot i que fa poc que s’ha estrenat, com valoreu el llançament de la nova APP?
Era una de les peticions que feia més temps ens demanaven els nostres usuaris i finalment, gràcies a un Projecte Singular del programa aracoop, hem pogut tirar-lo endavant. No fa ni dos mesos que hem tret la segona versió (ja estem treballant en la tercera per al mes de novembre) i ja portem més de 2.000 descàrregues. Estem molt contents de la rebuda i el feedback, però hem de seguir millorant per a que, cada vegada, sigui més completa, personalitzable i pràctica.

Us heu convertit en el tercer digital cultural més llegit a Catalunya per darrera de Time Out i Catorze. Com us diferencieu d’aquests dos mitjans?
La gran diferència entre Time Out i Catorze és que Surtdecasa és l'únic que neix des del territori, i això li aporta una visió molt més local i alhora global sobre la gran oferta cultural del país i les interessants iniciatives que sorgeixen més enllà de la capital catalana. Tenim molt clar que fem periodisme de carrer, colze a colze amb tot allò que es mou i es genera cada dia arreu del territori.

Quin és el perfil d’usuari del portal?
Els nostres lectors són majoritàriament dones (un 70%) d'entre 25 i 55 anys, amb interessos per la cultura, l'actualitat i el territori. Com som un mitjà digital, aquest públic cada any ha anat en augment ja que tant la gent jove com la gent gran, cada dia està més habituada a informar-se a través de la xarxa.

Com veieu l’evolució de surtdecasa.cat des de la seva creació?
Surtdecasa.cat ha estat i segueix sent un aprenentatge continu per a nosaltres. Molts cops diem que és com haver fet tres o quatre màsters a la vegada ja que vam començar amb la innocència de fer un mitjà local (sense nocions empresarials), i ens hem trobat - després de molts canvis, decisions, errors i encerts - amb un mitjà nacional que funciona gràcies a la feina, la il·lusió i la constància d'un gran equip (que ha crescut al mateix temps que el projecte). L'evolució, en aquest sentit, és bestial i ens sentim molt orgullosos que un projecte nascut a l'Ebre hagi seduït tant a professionals com a consumidors de cultura d'arreu del país.  

Quina projecció de futur –tant a curt com a llarg termini– plantegeu pel mitjà?
Estem treballant en la tercera versió de l'APP d'agenda per a mòbils que, més enllà de les recomanacions d'activitats, oferirà també més informació per als usuaris (llocs d'interès, equipaments culturals, etc.) Això també es podrà trobar al portal web i, per tant, la idea general és interrelacionar tot el que pot ser útil per a l'usuari de cara a descobrir propostes i espais que li puguin interessar.

Més enllà d'això, Surtdecasa.cat seguirà treballant cada dia per convertir-se en el referent cultural de proximitat del país. Hi ha molta feina feta, però encara n'hi ha més per davant i no val a badar. Poc a poc, bona lletra i sense perdre la il·lusió, que no deixa de ser el motor que un dia ens va decidir a llençar-nos a aquesta aventura.

 


  MÉS AMIC
AMIC 
L'AMIC creix fins als 355 associats i supera els 2 milions d'euros d'ingressos
AMIC 
L’AMIC a la redacció de Sa Veu
AMIC 
ARA Balears celebra el seu sisè aniversari
AMIC 
Junior Report reconeix els millors diaris escolars de l’any
AMIC 
El Tot Sant Cugat acull la cantada d’havaneres a la plaça de Barcelona
AMIC 
Montpeità lliura els Premis Montpetit 2019
AMIC 
Racó Català ha guanyat el XXX Premi Comte Jaume d'Urgell 2019
AMIC 
L’AMIC es reuneix amb Ricard Font, president de FGC
AMIC 
La Premsa del Baix compleix 10 anys
AMIC 
La Fura guanya el Premi Molero de periodisme

  President de l'AMIC
Ramon Grau i Soldevila Ramon Grau i Soldevila
"L’AMIC, una plataforma d’innovació al servei dels mitjans d’informació del país"
 
  Secretari general
Josep Ritort i Ferrús Josep Ritort i Ferrús
"Un relat pels mitjans de proximitat pirinencs"
 
 L’entrevista de l’AMIC
AMIC - Codi Deontològic - Avís legal -
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
amb el suport de:
[Web creada per Duma Interactiva]