Català / Castellano / English
Banc de Continguts
Editorial<< Tornar
Divendres, 24 de juliol 2015
Junts fem l’AMIC
Ramon Grau i Soldevila, President de l'AMIC
 
Ramon Grau, president de l'AMIC
En primer lloc, tant a les companyes i companys que ens vàreu acompanyar a l’Assemblea de Calella de Palafrugell però, sobretot per als qui no hi vàreu poder assistir, vull agrair la vostra confiança en la meva persona per encapçalar la nova junta de l’AMIC.
 
El moment i la insistència dels companys, especialment dels expresidents, i sobretot un projecte il·lusionant, va ser motiu que em plantegés tornar a encapçalar l’associació. Ho vaig fer en l’embrió i la primera etapa, de l’any 1997 al 2003, en que tot i la força emergent de la premsa gratuïta arreu del país, érem transparents com a col·lectiu i, de cara a l’administració, representàvem la ventafocs del sector.
 
Avui amb la bona feina de tots plegats, tenim l’associació més forta, més representativa amb prop de 250 associats, amb una seu i una estructura professional que ens ha ajudat a arribar fins aquí.
 
Vull donar les gràcies a la generositat de totes les juntes i dels presidents que m’han precedit i en especial a l’Alfons Udina, exemple fins el darrer moment de fer néixer i créixer una publicació referent per a tots nosaltres, La Fura, i mantenir-la al llarg de 33 anys. I sobretot per haver donat el millor dels darrers sis anys com a president de l’AMIC.
 
Crec que la junta que m’acompanya representa la diversitat de l’actual associació, des de mitjans digitals a publicacions en paper, des d’empreses petites a més grans. La seva intenció és implicar-se i impulsar les Comissions de treball, veritable motor del programa d’aquests propers anys. Volem que siguin molt actives, estaran coordinades per un membre de la junta i són obertes a tots vosaltres. Us convido a participar-hi.
 
Els tres grans eixos del nostre programa són: La Qualitat, La Utilitat i la Representativitat.

 
La Qualitat del col·lectiu: prioritzar el rigor a través del control amb les eines que disposem i que són homologades per tothom, OJD/PGD/OJD Interactiva i el contingut redaccional. Necessitem empreses petites i grans fortes i en això, el rigor i la professionalitat són fonamentals.
 
La Utilitat de l’AMIC: focalitzar tots els esforços en l’associat, els recursos i els serveis han de ser útils per l’interès del nostre col·lectiu. Ha de valdre la pena ser soci de l’AMIC, ha de ser un fet diferencial.
 
La Representativitat: aglutinar en l’AMIC tota la premsa professional de proximitat, sigui en suport paper o digital. Ser l’autèntica patronal representativa del sector.
 
En definitiva donar valor al nostre col·lectiu davant del mercat i les administracions.
 
Som un col·lectiu impressionant, amb una implantació territorial fora de dubte, un milió set cents mil exemplars i deu milions d’usuaris únics, per això hem de fer que les agències i clients en siguin ben conscients. 
 
Durant els propers mesos hi ha diversos temes que haurem d’afrontar com són:
 
- L’EGM Baròmetre, necessitem que aquesta eina funcioni i que serveixi de veritat al nostre col·lectiu. 
- La Federació, l’any vinent assumim la presidència i la secretaria. Cal trobar més sinèrgies i donar valor al pes de la nostra associació, penseu que dels 577 mitjans de les tres associacions, 236 són de l’AMIC.
- Volem buscar fórmules de finançament de la publicitat institucional de cara als associats. Per exemple buscar un acord amb l’ICF o amb altres entitats financeres.
- Hem de tenir un bon assessorament legal en l’àmbit digital.
- La Formació, la creació d’una borsa de treball i establir un programa de formació pràctica per a estudiants.
- Crear eines i serveis mancomunats com podria ser un gestor d’anuncis, correcció i traducció on-line, controls d’audiències a les xarxes, etc. En la línia del que s’ha fet amb el banc d’imatges.
- La millora de la comunicació interna i externa per a estar tots més ben informats. 
- La creació del Club del lector amb avantatges per a tot el col·lectiu.
Etc. 

La feina feta és molta i avui, com us deia, som el col·lectiu més fort de mitjans de comunicació del país, tenim una estructura professional capaç i implicada, i els membres d’aquesta junta estem disposats a dedicar hores i el millor que sabem per fer possible el somni d’una associació al servei de cadascú de tots nosaltres.
 
Quedo a la vostra disposició.
 
Ramon Grau i Soldevila
President
 

  MÉS Editorial
Editorial 
Agraïment per la confiança en la renovació de la junta
Editorial 
L’AMIC, una plataforma d’innovació al servei dels mitjans d’informació del país
Editorial 
Discurs inaugural Jornades 08
Editorial 
El futur de la premsa està en la gratuïtat i la proximitat
Editorial 
Inici del 10è aniversari amb l'objectiu d'enfortir l'ACPG
Editorial 
Referents Europeus
Editorial 
Un model de premsa gratuïta
Editorial 
Ara, qualitat
Editorial 
Un salt qualitatiu

  President de l'AMIC
Ramon Grau i Soldevila Ramon Grau i Soldevila
"Agraïment per la confiança en la renovació de la junta"
 
  Secretari general
Josep Ritort i Ferrús Josep Ritort i Ferrús
"Un relat pels mitjans de proximitat pirinencs"
 
 L’entrevista de l’AMIC
AMIC - Codi Deontològic - Avís legal -
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
amb el suport de:
[Web creada per Duma Interactiva]