Català / Castellano / English
Banc de Continguts
AMIC<< Tornar
Dimarts, 18 de març 2014
TOTSUMA CELEBRA EL SEU PRIMER ANIVERSARI
La plataforma de micro-finançament impulsada des del grup de Racó Català ja compta amb més de 40 projectes resolts amb èxit
 
Avui, 18 de març, fa exactament un any que aquesta humil plataforma de micro-finançament es va posar en marxa. Va arrencar amb 3 projectes: la campanya pel Correllengua al Principat i Catalunya Nord de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), el llibre 'Catalunya silenciada' de Dux Editorial, i amb el disc en occità 'Òk! Brigada Internacional' liderat per músics de la talla de Carles Belda o Joan Garriga, entre d'altres. La veritat és que totSuma es va posar en funcionament amb projectes, que no només resultaven molt interessants, sinó que a més, definien perfectament el què volia ser aquesta plataforma.

El projecte però, no comença el març de 2013, sinó molt abans. Més d'un any abans, quan per vols de gener de 2012, tres coneguts posen sobre la taula la idea de crear una plataforma de micro-finançament en clau catalana. El país està en plena agitació, i just quan més falta ens faria disposar de recursos econòmics és quan menys n'hi ha de disponibles. Així doncs, perquè no posar el nostre granet de sorra al procés independentista des d'allà on ens sentíem més còmodes, que era Internet? I amb aquesta premissa vam construir un complex web des de zero, quan al setembre d'aquell mateix any, la gran manifestació de la Diada ens va fer adonar que si mai havia fet falta un projecte com totSuma, ara esdevenia escencial.

Però no només hem aconseguit ajudar a fer realitat tots aquests projectes, sinó que amb el 5% de comissió que es queda totSuma per cada projecte exitós, hem aconseguit finançar l'Assocació Xarxa Digital Catalana (Xadica), responsable de la plataforma, i que treballa per promoure l'ús de la llengua catalana a Internet. Amb el nostre finançament, Xadica permet allotjar i donar suport gratuïtament a centenars de llocs web en català.

Després d'aquests 365 dies, no som la plataforma líder, ni ho pretenem ser. Tan sols volíem ser una eina valuosa per aquelles entitats i col•lectius catalans que tinguessin necessitats de finançament, i així ha sigut. D'aquesta manera, més de 40 projectes diferents han aconseguit recollir prop de 150.000 €, que han aportat fins a 4.230 usuaris diferents. Sense ells, els sumadors, l'èxit d'aquest projecte no hagués estat possible. Gràcies a tots, i per molts anys més!

  MÉS AMIC
AMIC 
L’AMIC celebra la tercera Trobada de comunicació i coneixement PROXIMITATS a Girona
AMIC 
Capgròs celebra el seu 35è aniversari
AMIC 
Territoris.cat compleix 7 anys
AMIC 
Racó Català ha guanyat el XXX Premi Comte Jaume d'Urgell 2019
AMIC 
L’AMIC supera els 350 mitjans associats
AMIC 
Capgròs promou col·loquis de ciutat pel 35è aniversari
AMIC 
L’AMIC es reuneix amb les institucions basques per preparar el Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat
AMIC 
L’AMIC arriba als 200 mitjans digitals
AMIC 
El Cargol compleix 20 anys
AMIC 
El Social.cat rep el premi de la FaPac al “mitjà amic”

  President de l'AMIC
Ramon Grau i Soldevila Ramon Grau i Soldevila
"L’AMIC, una plataforma d’innovació al servei dels mitjans d’informació del país"
 
  Secretari general
Josep Ritort i Ferrús Josep Ritort i Ferrús
"Un relat pels mitjans de proximitat pirinencs"
 
 L’entrevista de l’AMIC
AMIC - Codi Deontològic - Avís legal -
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
amb el suport de:
[Web creada per Duma Interactiva]