Català / Castellano / English
Banc de Continguts
Opinió<< Tornar
Divendres, 14 de febrer 2014
2013, un any de creixement en mitjans digitals a l’ACPG (1)
Josep Ritort i Ferrús, Secretari General
 
L’any 2013 per l’ACPG ha estat un any excel•lent de creixement de mitjans associats. I concretament, pel que fa a mitjans digitals hi ha hagut disset altes i sis baixes. Malgrat la crisi, l’any ha acabat amb un saldo positiu d’onze mitjans que ens acosta al centenar de mitjans associats, dels quals quaranta i escaig estan auditats per OJDInteractiva. Aquests mitjans auditats han sumat el mes de desembre quaranta tres milions quatre-centes mil pàgines vistes en llengua catalana.

Si mirem el rànquing de mitjans de comunicació digitals en català, l’associació agrupa, amb dues excepcions, a pràcticament la totalitat de mitjans digitals privats. Pel que fa als mitjans digitals generalistes, destaquen les grans audiències de l’Ara.cat amb 1.578.000 navegadors únics seguit de Naciodigital amb 1.236.000 n.u., que els situen en els dos primers llocs del rànquing. Respecte als mitjans temàtics, destaca la presència de l’excel•lent digital cultural, el nuvol.com; en aquest àmbit també destaca butxaca.com, pels pares socpetit.cat i, entre els més joves, la tremenda audiència d’adolescents.cat.

En l’àmbit dels digitals de proximitat es fa difícil resumir-ho en pocs mitjans, cada cop són més i més els mitjans que consoliden el lideratge informatiu a la xarxa al seu municipi, comarca, vegueria o demarcació provincial. El 2013 ha estat un any de creixement d’usuaris i pàgines vistes pel que fa als mitjans ja consolidats, amb la combinació de la incorporació de nous mitjans de proximitat que estan creixent amb molta potència i amb una gran qualitat informativa. Actualment els digitals territorials a l’ACPG arriben als seixanta-set, del quals vint-i-vuit s’auditen les dades amb ODJInteractiva.

Per a l’ACPG, pel que fa a les perspectives per al 2014, l’any ha començat amb força fora de l’àmbit del Principat, especialment amb la incorporació de mitjans digitals en català de les Illes Balears, com són Dbalears.cat i Arabalears.cat, apart d’altres digitals més locals de les illes. Fet que juntament amb els digitals associats d’Andorra i País Valencià, forum.ad i laveupv.cat, completen la presència de l’ACPG en el conjunt dels territoris de l’àmbit lingüístic català o del domini punt.cat.

L’ACPG impulsa projectes participatius a la xarxa
L’associació en la línia que es va marcar en la darrera Assemblea de potenciar uns valors positius a la nostra societat, aquest curs està impulsant tres accions participatives a través de la xarxa per a estudiants de secundària. Continua el concurs jovesiconducció.cat que està organitzat amb el RACC i el Servei Català de Trànsit i fomenta la responsabilitat en la conducció dels joves; reprèn el concurs literari “Ficcions, l’aventura de crear històries” que ja compta amb més de mil joves participants registrats, i inicia amb domini Punt.cat una col•laboració amb el “Premi de futurs periodistes per a joves” en el marc del concurs webs al punt.cat.

Tot plegat ens porta a que el 2014 serà per l’ACPG un any de gran aposta pel món digital, les multiplataformes d’informació i comunicació i carregat d’accions a la xarxa.

Fins ara no hem dit res de la premsa gratuïta. Què ha passat durant el 2013? La premsa gratuïta ha crescut o s’ha reduït? La resposta, molt positiva, us l’explicarem en el següent article.

  MÉS Opinió
Opinió 
Un relat pels mitjans de proximitat pirinencs
Opinió 
AMIC: mitjans de proximitat, periodisme de confiança
Opinió 
Neixen l’AMIC i la Federació
Opinió 
ACPG 2014, benvinguts al món variable dels mitjans d’informació (i 3)
Opinió 
2013, un any també de creixement per la premsa gratuïta a l’ACPG (2)
Opinió 
En contra de la premsa gratuïta municipal
Opinió 
L’oportunitat de crear una patronal de mitjans de comunicació catalans
Opinió 
VÍDEO: ACPG, l’hora de construir una marca de marques líders
Opinió 
ACPG = cooperació digital
Opinió 
L’esperit social de la premsa gratuïta a Catalunya

  President de l'AMIC
Ramon Grau i Soldevila Ramon Grau i Soldevila
"Agraïment per la confiança en la renovació de la junta"
 
  Secretari general
Josep Ritort i Ferrús Josep Ritort i Ferrús
"Un relat pels mitjans de proximitat pirinencs"
 
 L’entrevista de l’AMIC
AMIC - Codi Deontològic - Avís legal -
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
amb el suport de:
[Web creada per Duma Interactiva]