Català / Castellano / English
Banc de Continguts
Editorial<< Tornar
Dijous, 21 de desembre 2006
Referents Europeus
Mateu Ros
 

Les visions acadèmica i professional van conduir el debat global de les Segones Jornades Internacionals de Premsa Gratuïta, celebrades a l’espai Fòrum a finals d’octubre i organitzades per l’ACPG. Es va aconseguir involucrar el congressista perquè participés i aportés coneixements i experiències. Es va obrir sessions per parlar del gran anunciant, les eines que els calen als planificadors per aprofitar la rendibilitat de les campanyes en premsa gratuïta, la problemàtica de trobar bons comercials, el màrqueting, la distribució de la premsa, que comença a ser un malson per a moltes administracions locals..., i la possibilitat de tenir un conveni propi per al sector. I, per descomptat, ho vam enfocar tot pensant molt en l’editor petit i mitjà.

Els ponents convidats –vinguts d’arreu–, es van enriquir i sorprendre de descobrir la realitat de Catalunya en premsa gratuïta. 'És un cas únic a Europa', va confessar Piet Bakker, professor de la Universitat d’Amsterdam i especialista de la premsa gratuïta. L’Associació s’ha convertit en un referent, i Barcelona en capital del sector a Europa.

Aquesta edició us apropa de manera gràfica al que ha estat, sens dubte, el fet més important en premsa gratuïta de l’any 2006. Hi trobareu les conclusions de les Jornades i el més significatiu de les diferents intervencions. Deixem una porta oberta perquè d’aquí a dos anys l’ACPG torni a convocar-nos i converteixi el sector en protagonista dels mitjans de comunicació.

La ressaca deixa deures per fer i nous objectius per a l’ACPG. Començarem una fase que permetrà ubicar definitivament l’Associació prop dels interessos comuns, amb una estructura que li permeti afrontar els reptes de futur. Avui ja som prop de noranta les capçaleres associades, i la responsabilitat de la representivitat del sector ens obliga a ser bons interlocutors i tenir ambició en tots els projectes. Per tant, continuarem treballant amb entusiasme perquè la premsa gratuïta sigui determinant dins el panorama comunicatiu català.

 


  MÉS Editorial
Editorial 
Agraïment per la confiança en la renovació de la junta
Editorial 
L’AMIC, una plataforma d’innovació al servei dels mitjans d’informació del país
Editorial 
Junts fem l’AMIC
Editorial 
Discurs inaugural Jornades 08
Editorial 
El futur de la premsa està en la gratuïtat i la proximitat
Editorial 
Inici del 10è aniversari amb l'objectiu d'enfortir l'ACPG
Editorial 
Un model de premsa gratuïta
Editorial 
Ara, qualitat
Editorial 
Un salt qualitatiu

  President de l'AMIC
Ramon Grau i Soldevila Ramon Grau i Soldevila
"Agraïment per la confiança en la renovació de la junta"
 
  Secretari general
Josep Ritort i Ferrús Josep Ritort i Ferrús
"Un relat pels mitjans de proximitat pirinencs"
 
 L’entrevista de l’AMIC
AMIC - Codi Deontològic - Avís legal -
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - info@amic.media
AMIC Illes Balears
amb el suport de:
[Web creada per Duma Interactiva]