Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Divendres, 28 de maig 2021
Paula Segura Cáliz d’Olesa de Montserrat guanya el premi a la Millor Història AMIC-Ficcions 2021
La història escrita per Paula Segura Cáliz ha guanyat la final del concurs literari entre els més de 2.973 alumnes que s’han presentat a la 13a edició d’ “AMIC-FICCIONS, l’aventura de crear històries”
 

La tretzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha anunciat ja els seus guanyadors. Els finalistes i professors han seguit l’acte de lliurament de premis de la 13a edició a través de la plataforma Zoom a causa de la situació excepcional per la crisi del coronavirus. En total, els tres actes han estat seguits per més de 400 alumnes, professors i familiars.

L’esdeveniment, l’últim de tres actes que s’han organitzat – Illes Balears, País Valencià i Catalunya – ha comptat amb la participació especial d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; José Ignacio López Susí, director general de Política Lingüística del Gobierno de Aragón”; Oriol Magrinyà, director de l’Editorial Barcino, un dels projectes de la Fundació Carulla i Ramon Grau, president de l’AMIC.

De les 200 històries finalistes, el Premi a la Millor Història AMIC-Ficcions 2021, guardonat amb un iPhone, ha caigut en mans del grup Paula, integrat per Paula Segura Cáliz de l’Escola Daina Isard d’ Olesa de Montserrat, pel seu relat “El llibre de la meva vida”. El jurat, format per experts dins del món literari i cultural, ha considerat que la història mereixia el primer premi “per una narrativa potent amb descripcions precises i commovedores que es resolen amb mestria i sense diàlegs. Aquest conte és una petita obra d’art que cal llegir diverses vegades per gaudir-la i descobrir, en cada lectura, una nova pinzellada d’emocions”.

La Segona Millor Història AMIC-Ficcions 2021 ha estat per Mireia De Zoysa Caja del grup mireia.dezoysa, de l’IES Alexandre de Riquer (Institut de Calaf), per l’obra, per l’obra “De dins” que el jurat ha considerat que té “Una prosa elegant, que beu alhora de bones lectures clàssiques i d’un lirisme contingut i eficaç, destinat sens dubte a dotar de fermesa literària un imaginari gairebé surrealista, fantasiós, que sap mirar, com els bons escriptors, a l’altra banda del mirall. Una prosa que conquista”.

Mentre que, el 1r Premi Especial Ciutat de Barcelona ha estat per Joan Portals Bonich de l’IES Jaume Balmes de Barcelona, pel seu relat “Rèquiem d’un escriptor frustrat”. També hi ha hagut un 2n Premi Especial Ciutat de Barcelona per Marta Sarrias Timoner del Col·legi Canigó de Barcelona.

En l’àmbit global, el Premi a la Millor Història del País Valencià ha estat per Alexandre Flores Burillo, William Foggin Roca i Pablo Pérez Urquizu de l’IES Ramón Cid de Benicarló amb el seu relat “Memento mori". El Premi a la Millor Història de les Illes Balears, ha estat per Belén Colmenero Rodríguez de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó, amb el seu relat “Invencibles". El Premi a la Millor Història d’Aragó ha estat per Bruno Aguilar de l’IES La Llitera de Tamarit de Llitera, amb el seu relat “Llac entre muntanyes”.

Per últim, enguany s’ha ampliat el reconeixement al professorat per províncies. El premi al Professor/a més motivador de Barcelona ha estat per Helena Ruiz Solano de l’Escola La Salut Sabadell. La Professora més motivadora de Girona ha sigut Olga Tribuleix de l’IES de La Jonquera, la professora més motivadora de Lleida ha sigut Montse Segarra de l’IES Canigó d’Almacelles i el premi a la professora més motivadora de Tarragona ha estat per Maria Llevat de l’IES de l’Arboç.

Finalment, d’entre aquests quatre s’ha premiat a la Professor/a més motivador de Catalunya, que ha estat per Helena Ruiz Solano de l’Escola La Salut Sabadell.

A l’acte també s’ha volgut premiar la feina del professorat d’Aragó. El premi al professor més motivador d’Aragó ha quedat empatat de forma ex aequo per Germán Ferrer de l’IES La Llitera de Tamarit de La Llitera i Pepa Nogués de l’IES Matarraña de Vall-de-roures.

Parlaments de l’acte d’entrega de premis
En l’acte ha intervingut Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, que s’ha adreçat als alumnes per remarcar que “després de participar en aquest concurs sou més rics expressant-vos, teniu més imaginació i esteu més preparats per interpretar el món. Aquest concurs el que fa també és impregnar de ganes de llegir i escriure per sempre. Jo aposto amb AMIC-Ficcions per la literatura com a instrument social que ens fa més lliures i tolerants i, per tant, més feliços”.

També l’esdeveniment ha comptat amb el parlament de Ramon Grau, president de l’AMIC, que ha agraït a totes les parts que fan possible AMIC-Ficcions. Valorant positivament l'alt grau d'implicació i participació, tot i la situació excepcional provocada per la crisi de la Covid-19. Subratllant que la iniciativa aporta "joventut, creativitat, escriptura, lectura, talent i treball en equip, valors que l'AMIC vol preservar i seguir potenciant".

Dades de participació d’AMIC-Ficcions 2020-2021
El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la tretzena edició el passat 29 de març amb una participació de 2.973 alumnes registrats de 223 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (2.134), País Valencià (527), les Illes Balears (232), Aragó (75), Andorra (3), i Catalunya Nord (2).

De les més de 1.270 històries publicades en la dotzena edició d’AMIC-Ficcions, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, va seleccionar 200 grups finalistes: 128 de Catalunya i Catalunya Nord (216 joves), 41 del País Valencià (57 nois i noies), 27 de les Illes Balears (35 alumnes),  4 grups d’Aragó (7 alumnes).

Organitza AMIC, compromís amb l’educació
L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de quatre-centes setanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del territori, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper de més d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

 


  MÉS AMIC
AMIC 
Mireia Comas guanya la primera edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme
AMIC 
VIA Empresa, diari líder en català a LinkedIn
AMIC 
El Diari La Ciutat es publicita a Catalunya Informació
AMIC 
El Grup Comunicació 21 estrena Espai.Media, el primer diari europeu sobre la indústria espacial
AMIC 
L’Aquí Berguedà estrena disseny
AMIC 
Revista Cambrils arriba a l'edició número 600 de la seva tercera època
AMIC 
El Periòdic d’Ontinyent posa en marxa la seva pròpia plataforma audiovisual
AMIC 
L’AMIC impulsa la publicitat programàtica en català
AMIC 
Bones vacances
AMIC 
Dues dones al capdavant de la directiva de Junior Report


AMIC - Codi Deontològic
Avís legal | | Política de cookies

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 -
info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]