Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Dimecres, 12 de febrer 2020
El periodista Enrique Canovaca presenta el seu llibre El periodisme digital amb valor
 

El periodista i professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Enrique Canovaca de la Fuente, va presentar el seu llibre El periodisme digital amb valor. Claus per a la sostenibilitat de la premsa, el passat dilluns 10 de febrer a la sala d’actes de la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

L’autor qüestiona quin model ha d’adoptar avui en dia la premsa en l’entorn digital per poder continuar complint la funció social informativa que ha tingut fins ara i mantenir alhora la seva sostenibilitat.
Reflexiona sobre com els canvis socials provocats per l’aparició de webs informatius i la difusió d’informació a través de les xarxes socials han canviat de forma radical la manera d’informar-se del públic, i com això ha afectat profundament el model de negoci dels mitjans de comunicació, especialment de la premsa, que haurà de fer canvis inevitables per reinventar-se si vol sobreviure. “Ara tenim un model basat a captar tràfic, que és molt diferent a tenir audiència. El tràfic pot ser extern a la teva fidel comunitat”, va explicar l’autor.

Canovaca de la Fuente va afirmar que “s’ha de reformular l’oferta, s’ha de produir menys i amb més qualitat; s’ha de prioritzar el periodisme d’investigació, més analític i crític per davant del breaking news i del minut a minut.”

A través de l’estudi de sis mitjans catalans representatius —La Vanguardia, El Periódico, Vilaweb, Ara, Crític i Reusdigital.cat—, Canovaca analitza en el llibre com està canviant la premsa i quines són les bases que es necessiten per a la regeneració periodística del sector i quina és la proposta de valor dels mitjans per al futur en l’entorn digital.
En l’acte, a més de l’autor del llibre, també van intervenir Santiago Ramentol, doctor en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona, i Ismael Nafría, director de la revista National Geographic a Espanya.

 

 

 


  MÉS AMIC
AMIC 
La Marina Plaza aconsegueix el seu record de visites
AMIC 
El Tot Sant Cugat es consolida com a mitjà de referència per a la ciutadania santcugatenca
AMIC 
TV3, La Vanguardia, IB3 i fins a més de 80 mitjans divulguen el comunicat de l’AMIC: “La premsa de proximitat, un bé essencial en risc”
AMIC 
Més de 80 mitjans de l’AMIC participen en la campanya "joActuo amb responsabilitat" i "joemquedoacasa"
AMIC 
Ara Balears compleix 1.000 exemplars publicats
AMIC 
Ramon Grau: “L’AMIC ha de tenir un pes més gran en els ajuts i en la publicitat institucional”
AMIC 
CatalunyaReligió edita la seva versió online mentre duri el confinament
AMIC 
Comunicat de l’AMIC: La premsa de proximitat, un bé essencial en risc
AMIC 
L’AMIC impulsa campanyes informatives sobre el coronavirus
AMIC 
ViaEmpresa estrena “El Racó del Lector” per compartir experiències entre lectors


AMIC - Codi Deontològic
Avís legal | | Política de cookies

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 -
info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]