Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Dimecres, 1 de abril 2020
TV3, La Vanguardia, IB3 i fins a més de 80 mitjans divulguen el comunicat de l’AMIC: “La premsa de proximitat, un bé essencial en risc”
El comunicat demana a les administracions que els mitjans de proximitat siguin considerats un servei essencial i se li concedeixin ajudes públiques i moratòries de pagament
 

Ahir el Telenotícies Vespre de TV3 es va fer ressò del comunicat de l’AMIC “La premsa de proximitat, un bé essencial en risc”. Un comunicat que ha tingut un gran ressò en els mitjans de comunicació d’arreu del territori. Entre d’altres, se n'ha fet ressò La Vanguardia, IB3 Ràdio i més de 80 mitjans impresos i digitals membres de l’associació. El comunicat denuncia la situació de vulnerabilitat que pateixen els mitjans de proximitat a causa de la crisi del coronavirus i on es demana a les administracions que els nostres mitjans siguin considerats un servei essencial i se li concedeixin ajudes públiques i moratòries de pagaments davant de la situació actual. 

 

Pel que fa a IB3 Ràdio, va realitzar un interessant debat entorn al comunicat amb la presència dels directors de Diario de Mallorca, IB3 ràdio i la Delegació Territorial de TVE a les Illes Balears, i Bep Al·lés, com a membre de la Junta d'AMIC-IB. En aquesta conversa tots van estar d'acord en el fet que els mitjans de proximitat són complementaris a la premsa diària, ja que arriben més a la gent dels municipis i pobles de les Illes i que té tot el sentit que rebin un tractament similar i proporcional als grans mitjans pel que fa als ajuts i les campanyes de publicitat institucionals.

El comunicat també ha tingut una bona benvinguda entre els mitjans de l’AMIC, doncs molts d’ells l’han propagat amb l’objectiu d’advertir que la crisi sanitària i econòmica afecta greument a les seves capçaleres i sol·licitar a  “les administracions que utilitzin els mitjans de proximitat com a vehicle de comunicació i publicitat, incrementant les insercions que ajudin a pal·liar la manca i caiguda de publicitat privada”.


  MÉS AMIC
AMIC 
Hidribosyelectricos.com compleix 10 anys
AMIC 
Viure als Pirineus dona suport al comerç de proximitat de la zona
AMIC 
Fotlipou.com canvia de nom
AMIC 
Junior Report celebra el seu tercer aniversari amb record d’audiència
AMIC 
dBalears bat el seu rècord de lectors
AMIC 
Més de 150 mitjans de proximitat de l’AMIC impulsen la campanya Sempre al costat del comerç amic
AMIC 
El món local reconeix en un vídeo la feina dels que treballen a primera línia davant la Covid-19
AMIC 
Mil dimonis, la revista infanti en català de Perpinya, distribuïda juntament amb L’Indépendant
AMIC 
Els premis Pulitzer reconeixen el periodisme de proximitat
AMIC 
172 històries arriben a la final del concurs literari AMIC-Ficcions


AMIC - Codi Deontològic
Avís legal | | Política de cookies

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 -
info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]