Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Dijous, 4 de febrer 2021
Revista Cambrils compleix 25 anys de presència a Internet
La primera pàgina web de la publicació es va posar en marxa l'estiu de 1996 i el gener de 2006, 10 anys més tard, es va reconvertir en el diari digital revistacambrils.cat
 

Revista Cambrils compleix enguany els 25 anys de presència a Internet. La posada en marxa de la pàgina web de la Revista Cambrils es va fer l'estiu de l'any 1996. Aquesta pàgina web es va iniciar amb l'edició del juliol d'aquell any i mostrava diferents articles de l'edició mensual impresa. S'hi incloïa el Tema del Mes, articles d'opinió, i una selecció de notícies de les diferents seccions de l'edició mensual a més d'un apartat amb reportatges històrics publicats anys abans a les pàgines de la Revista Cambrils. La connexió de Revista Cambrils a Internet es va fer a través del servidor Tinet, impulsat per la Fundació Universitària Ciutat de Tarragona, xarxa pionera en aquest terreny a tot Catalunya.

En una època en la que encara no hi havia ni wifi ni smartphones, les connexions a Internet es feien via mòdem extern i es feia la connexió a la xarxa dins el protocol TCP/IP. El moment tecnològic que es vivia l'any 1996 queda reflectit en un bocí de text de l'article que va sortir publicat a l'edició impresa dins la notícia en la que es feia referència a la presentació de Revista Cambrils a Internet: “L'inconvenient és que molt pocs dels nostres lectors i subscriptors compten amb un ordinador connectat a Internet, perquè tot i que el número de persones que compten amb aquest servei creix cada dia, encara el seu ús és minoritari dins la població”.

A banda, la novetat que suposava en aquells moments tot el que feia referència a Internet va fer que Revista Cambrils organitzés un acte públic de presentació a la ciutadania per donar-hi més rellevància. L'acte es va fer el 7 d'agost de 1996 i es va fer servir un equipament públic cambrilenc que es va omplir de gom a gom. Aquesta edició electrònica de la Revista Cambrils es va mantenir durant 10 anys fins que es va reconvertir en el diari digital. En aquests 10 anys, cada mes es van anar actualitzant els continguts de l'edició electrònica i també s'hi va fer un canvi de disseny respecte a l'edició que es va presentar el primer dia.

revistacambrils.cat, 15 anys de diari digital

L'1 de gener de 2006, ara ha fet 15 anys, la pàgina web de la Revista Cambrils es va convertir en el diari digital revistacambrils.cat, essent així el primer diari de Cambrils, en aquest cas amb suport virtual, al llarg de tota la seva història. El diari digital passava a oferir informació diària, amb continguts audiovisuals i amb la possibilitat que els lectors aportessin comentaris. La novetat de tot plegat va causar un gran impacte a la població. A banda, revistacambrils.cat es va convertir en un model comunicatiu de referència dins la premsa digital d'àmbit local i comarcal.
Al llarg d'aquests 15 anys l'audiència ha anat pujant de manera exponencial i aquest darrer any 2020 s'ha tancat amb xifres de rècord arribant-se a superar els 434.000 usuaris únics i als prop de dos milions de pàgines vistes.

 


  MÉS AMIC
AMIC 
El grup Som rellança la revista Mollet a Mà
AMIC 
L’AMIC sol·licita al Govern de l’Estat l’ampliació dels ajuts a les revistes i la premsa de proximitat
AMIC 
Ona Digital convoca la segona edició del concurs de tweetrelats LletresDeRàdio
AMIC 
Apostar pel periodisme de qualitat i les sinèrgies entre mitjans són dues de les propostes que ens deixa la Trobada Territorial de l'AMIC de Lleida
AMIC 
El Grup de Periodistes Ramon Barnils presenta l’Anuari Mèdia.cat 2020
AMIC 
Els editors de l’AMIC de Tarragona i Terres de l’Ebre reclamen la necessitat d’incrementar ajuts als mitjans durant la trobada territorial
AMIC 
La periodista Laura Saula de La Mira guanya un Premi Mila de Periodisme
AMIC 
Viasona rep el reconeixement de la revista Enderrock pels seus 10 anys de trajectòria
AMIC 
La Generalitat convoca el Premi Ramon Juncosa de Divulgació i Periodisme Transfronterers
AMIC 
Diari de Girona tanca el 2020 amb rècord d’audiència


AMIC - Codi Deontològic
Avís legal | | Política de cookies

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 -
info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]