El Mas de Miravall de Juneda (Garrigues) va acollir aquest passat dissabte la primera jornada Miravisions, organitzada per La Mira, que ha tractat la importància del fotoperiodisme en l’era digital de la mà d’una desena de professionals del sector.
Entre aquests, hi ha participat Samuel Aranda, premiat amb el World Press Photo, que ha fet un repàs de la seva trajectòria professional des dels inicis fins a l'actualitat; Santi Iglesias, Victòria Rovira, Xavi Santesmasses, Jordi Borràs o Eva Clausó.
Miravisions neix amb l'objectiu de convertir-se en un punt de trobada del fotoperiodisme que fuig de la centralitat i des d'un punt de vista de la "no actualitat". La jornada ha tingut un pes especial en respondre a la pregunta, si el fotoperiodisme està fent un pas més i s'està convertint en una forma d'art per explicar la realitat. En aquest sentit, la qüestió és si la xarxa o les xarxes, serveixen o no per fer aquest pas cap a formes artístiques. La convocatòria ha volgut ser un espai de treball per millorar la qualitat del fotoperiodisme a la xarxa de la mà de fotògrafs experts. Al mateix temps, volia reflexionar sobre els canvis que les xarxes generen en l'ús de la fotografia i les imatges, la seva difusió i promoció.