Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Dimarts, 22 de setembre 2020
Més de 50 persones han assistit a la Jornada de Formació i Innovació per a mitjans de proximitat celebrada a Palma
Carmina Crusafon i Andreu Casero, Doctors experts en el món digital, han analitzat les tendències del periodisme digital
Josep Ritort (esquerre), Beatriu Defior i Ramon Grau
 
Josep Ritort i Carmina Crusafon

Aquest dilluns 21 de setembre s’ha celebrat a Palma la Jornada de Formació i Innovació organitzada per la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, juntament amb la direcció executiva de l’AMIC Illes Balears. L’esdeveniment ha comptat en total amb 54 persones assistents, 30 que han participat de manera presencial i 24 que han seguit l’acte de forma virtual a través de la plataforma Zoom. Els objectius principals de la trobada han estat formar al personal de les redaccions dels mitjans de proximitat en català de les Illes Balears, compartir experiències de bones pràctiques periodístiques davant l’actual realitat digital i descobrir noves eines i mirades per al nou escenari postpandèmic.

La Sala d’actes de l’Arxiu del Regne de Mallorca ha sigut l’espai físic on s’ha celebrat la jornada, que ha estat inaugurada per Ramon Grau, president de l’AMIC Illes Balears. “Aquests moments són d’una gran dificultat per als mitjans de proximitat, per una banda, estem obligats com a sector essencial, a doblar esforços, donar informació treballant en condicions molt difícils, a estar a prop de les nostres comunitats. I per una altra, la publicitat de sectors com el comerç, hostaleria i serveis, s’ha reduït dràsticament”, ha manifestat Ramon Grau. Beatriu Defior Barcons, directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears també ha contribuït en la benvinguda donant unes paraules als assistents. “Cal una premsa de proximitat en català, forta i dinàmica, que creï comunitat i fomenti la cohesió social”, ha declarat.

Carmina Crusafon, professora i investigadora de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha obert la jornada amb una anàlisi de les tendències dels mercats mediàtics internacionals. Seguidament, a partir d’observacions globals, ha exposat quin podria ser el futur de l’escenari balear dels mitjans de proximitat en català. Segons ha explicat la Doctora Crusafon, “al centre de l’estratègia ha d’estar el telèfon mòbil”.

A continuació, Andreu Casero, catedràtic de periodisme de la Universitat Jaume I de Castelló, ha presentat el projecte “Nous formats per al periodisme de proximitat a les xarxes socials”, amb el qual ha obtingut el Premi de Recerca en Nous Models de Negoci. “O utilitzem nosaltres les xarxes socials, o ho faran altres”, ha manifestat Casero.

Finalment, la jornada ha tancat amb una taula rodona en la qual ha intervingut: Lluís Miret, de la Fundació.cat; Joan Camp, de Tirabol, Bep Al·lès, del setmanari El Iris de Ciutadella, per parlar dels mitjans de proximitat i del pas del paper al suport digital; i Josep Ritort, secretari general d’AMIC Illes Balears, que ha explicat les oportunitats de cooperar per als mitjans de proximitat davant d’un entorn digital.


  MÉS AMIC
AMIC 
Mèdia.cat engega el nou micromecenatge de l’Anuari 2020 amb la pandèmia i el tractament mediàtic de l’extrema dreta com a motiu d’anàlisi
AMIC 
El Nou de L'Empordà de Palafrugell presenta Bravaway.com
AMIC 
La Catosfera celebrarà la seva 12a edició a Girona
AMIC 
El Món s'ha situat al setembre en el primer lloc en el rànquing de mitjans en català d'OJD
AMIC 
Som impulsa la campanya Cuines obertes per ajudar bars i restaurants
AMIC 
Torredembarra Actualitat celebra el seu primer any
AMIC 
Més de 60 empreses presents a la 23a assemblea de l’AMIC
AMIC 
S’obre la 6a edició del Premi Ramon Barnils de periodisme d’investigació
AMIC 
En marxa la 13a edició del concurs literari AMIC-Ficcions
AMIC 
Poble celebra els seus 25 anys


AMIC - Codi Deontològic
Avís legal | | Política de cookies

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 -
info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]