Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Dimarts, 9 de novembre 2021
Més de 35 assistents han participat en la 2a Jornada de Formació i Innovació per a mitjans de proximitat a les Illes Balears
Pepe Cerezo i Genís Roca, doctors i experts en comunicació han analitzat les tendències del periodisme per als mitjans de proximitat digitals
 

Aquest dilluns 8 de novembre s’ha celebrat a Mallorca, la II Jornada de Periodisme de Proximitat, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, juntament amb la direcció executiva de l’AMIC Illes Balears. L’esdeveniment s’ha celebrat a la Sala d’actes de l’Arxiu del Regne de Mallorca i ha comptat amb més de 35 assistents. Sota el títol “Aprenentatges, noves eines tecnològiques i noves oportunitats per a modernitzar els mitjans de proximitat impresos i digitals en català”, doctors i experts en mitjans d’informació de proximitat, han pogut intercanviar experiències i presentar casos d’èxit.

L’acte ha estat inaugurat Beatriu Defior Barcons, directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, entitat organitzadora. "Des de la Direcció General de Política Lingüística volem contribuir en aquestes jornades perquè el català serveixi com a instrument d'interpretació del món" i ha agraït a l'Associació i als mitjans assistents per col·laborar en aquest fet.

Ramon Grau, president d’AMIC Illes Balears, també ha adreçat unes paraules als assistents de l’acte. "L'associació té una força indiscutible: la premsa de proximitat, la qual té una riquesa basada en la diversitat i pluralitat. Els mitjans han d’informar a la gent d'un territori sobre el què els hi preocupa, adaptant-se als nous hàbits digitals".

La jornada s’ha iniciat amb la ponència de Genís Roca, especialista en processos de transformació empresarial, desenvolupament de negoci i cultura digital, i president de la Fundació. cat, ha fet una anàlisi i visió de futur que han de conèixer els mitjans de proximitat. Roca considera que "pels mitjans digitals de proximitat és essencial treballar en: la mida, l’agilitat, construir la seva marca i crear un ecosistema d'aliances necessàries".

Per últim, Pepe Cerezo, consultor expert en estratègia i transformació digital d’empreses de comunicació ha parlat d’“Els models de filiació: una alternativa per a la premsa local”. "La membresia és un model de compromís entre mitjà i audiència, generant una comunitat a la qual ofereixo un servei, seguint els meus valors i missió", ha assenyalat.


  MÉS AMIC
AMIC 
dbalears aconsegueix rècord absolut de lectors el mes de desembre
AMIC 
La Mira organitza uns premis per guardonar els millors podcasts en català
AMIC 
La Veu dels Llibres rep el VII Premi Enric Valor de la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat
AMIC 
La revista Més! arriba a les mil edicions
AMIC 
L'editora del Montpeità publica un recull dels còmics setmanals
AMIC 
El Premi Ramon Barnils guardona investigacions sobre energies renovables
AMIC 
L’ARA designat el millor diari regional europeu
AMIC 
L’AMIC impulsa la campanya “Comerç de proximitat, un veí de confiança”
AMIC 
Viasona i l’Associació Catosfera organitzen El Musicom 2021
AMIC 
Capgròs Comunicació, finalista dels premis FAGEM 2021


AMIC - Codi Deontològic
Avís legal | | Política de cookies

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 -
info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]