Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Divendres, 22 de febrer 2019
Infoadex confirma el creixement de la inversió publicitària en el 2018
El creixement ha sigut d’un 3% en mitjans convencionals i un 1,3% en no convencionals
 
AMIC, representat per en Jordi Guals (esquerra), va ser present a la presentació de l’Estudi celebrada a Madrid i que ha dirigit Pedro Villa (dreta) d'Infoadex.

La inversió publicitària ha experimentat un creixement del 2% respecte a l’any anterior, segons les dades de l’Estudi de la Inversió Publicitària a Espanya 2019 presentades per Infoadex aquesta setmana.
A l’acte d’enguany, coincidint amb els 25 anys de trajectòria d’ Infoadex, empresa de màxim reconeixement en el control i investigació de la publicitat a Espanya, hi va ser present l’AMIC amb l’objectiu de refermar la seva presència en el mercat de marques i agències de Madrid.

Inversió en mitjans convencionals i digitals
El creixement global de la inversió ha estat del 2%. En l’àmbit dels mitjans convencionals aquest creixement ha estat del 2,9%, representant un 42,9% del mercat total. Els mitjans no convencionals representen el 57,1% de la inversió total, mentre que l’increment respecte a l’any anterior només ha significat un 1,3%.
La televisió continua essent el primer mitjà per volum de negoci amb una quota de mercat del 38,6%, però amb tendència a la baixa (-1,4%). Dins el conjunt, les televisions autonòmiques han caigut un -10,5%., mentre que les locals ha suposat un -15,5% també a la baixa.
Els mitjans digitals es consoliden en la segona posició per volum d’inversió amb un creixement del 12,6%, i una participació del 31,6% en el conjunt dels mitjans convencionals.
En tercer lloc es situen els diaris, amb una representació del 9,7%, i amb un retrocés del -5,9%  respecte al 2017.
La ràdio ocupa el quart lloc, amb uns creixements del 3,3% i un 8,7% del total d’inversió publicitària en mitjans convencionals. Seguidament, trobem la publicitat exterior amb una quota del 6,1% i un augment del 2,8%, mentre que les Revistes són sisenes amb un retrocés del -5,1% i un pes en la inversió de només el 4,1%.

Rànquing d’anunciants
El primer anunciat de 2018 és Volkwager amb gairebé 87 milions d’euros, seguit d’El Corte Inglés, Orange, Línia Directa i Procter & Gamble. La suma de la inversió publicitària dels 20 primers anunciants de 2018 suposa el 28% del total de la inversió publicitària controlada.
Per sectors, l’Automoció lidera la inversió amb 569 milions d’euros, seguit de Distribució, Finances, Serveis Públic i Privats, i Bellesa.

 


  MÉS AMIC
AMIC 
Ficcions tanca la seva 11a edició amb un rècord de participació
AMIC 
L’AMIC celebra la tercera Trobada de comunicació i coneixement PROXIMITATS a Girona
AMIC 
Capgròs celebra el seu 35è aniversari
AMIC 
Territoris.cat compleix 7 anys
AMIC 
Racó Català ha guanyat el XXX Premi Comte Jaume d'Urgell 2019
AMIC 
L’AMIC supera els 350 mitjans associats
AMIC 
Capgròs promou col·loquis de ciutat pel 35è aniversari
AMIC 
L’AMIC es reuneix amb les institucions basques per preparar el Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat
AMIC 
L’AMIC arriba als 200 mitjans digitals
AMIC 
El Cargol compleix 20 anys


AMIC - Codi Deontològic - Avís legal - Avís cookies

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 -
info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]