Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Dimarts, 5 de octubre 2021
40 assistents han participat en la III Jornada de Periodisme de Proximitat a València
Pepe Cerezo, Chema Valero, Genís Roca i Natxo Andreu Palomares, doctors i experts en comunicació han analitzat les tendències del periodisme per als mitjans de proximitat digitals
 

Aquest dimarts 5 d’octubre s’ha celebrat a València la III Jornada de Periodisme de Proximitat, organitzada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació Valencians (AMIC Valencians). L’esdeveniment que s’ha celebrat a l’Hotel NH Valencia Center, i ha comptat amb 40 assistents. Sota el títol “Aprenentatges, noves eines tecnològiques i noves oportunitats per a modernitzar els mitjans de proximitat impresos i digitals en valencià”, doctors i experts en mitjans d’informació de proximitat, han pogut intercanviar experiències i presentar casos d’èxit.

L’acte l’ha inaugurat Ramon Grau, president d’AMIC Valencians, entitat organitzadora que està formada per setanta-sis mitjans impresos i digitals valencians. “L’AMIC aposta per la formació i la innovació amb l’objectiu de buscar eines que millorin la feina dels mitjans en els reptes digitals”, ha manifestat Ramon Grau.

Marc Jiménez, subdirector general de la Direcció General de Política Lingüística i gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, també ha adreçat unes paraules als assistents de l’acte. "Volem ajudar a complir les condicions òptimes de treball pels mitjans de comunicació. Millorant les condicions, regular-les i donar suport amb ajudes, perquè aquests puguin informar",  ha declarat.

La jornada s’ha iniciat amb la ponència de Natxo Andreu Palomares, membre de la Directiva de la Unió de Periodistes, que ha exposat la ponència “Radiografia del sector a la premsa en l’actualitat”. “Els nous canals de comunicació com el podcast, Twitch o Youtube són oportunitats per estar més a prop de la nostra audiència”, ha aconsellat Palomares.

A continuació, ha arribat el torn de Chema Valero, doctor en Ciències Socials per la Universidad Miguel Hernández d’Elx, que ha explicat la necessitat d’integrar la cultura innovadora que permeti obtenir resultats i garantir la supervivència dels mitjans de comunicació. "Ens trobem en un moment de transformació, més enllà del canvi del paper al digital. La redacció ha de saber integrar-se, i adaptar-se constantment al canvi", ha declarat.

Seguidament, Pepe Cerezo, consultor expert en estratègia i transformació digital d’empreses de comunicació ha parlat d’“Els models de filiació: una alternativa per a la premsa local”. "Per crear un model de filiació, cal tenir en compte com a mitjà si tenim potencial per crear-lo, mesurar la nostra proposta de valor i saber quin és el nostre sostre per aconseguir retenir a l'audiència", ha assenyalat.

Per últim, Genís Roca, especialista en processos de transformació empresarial, desenvolupament de negoci i cultura digital, i president de la Fundació .CAT, ha realitzat una anàlisi i visió de futur que han de conèixer els mitjans de proximitat. Roca considera que "pels mitjans digitals de proximitat és essencial treballar en: la mida, l’agilitat, construir la seva marca i crear un ecosistema d'aliances necessàries".

 


  MÉS AMIC
AMIC 
El Setmanari El Iris arriba a l’edició número 4.000
AMIC 
Els premis Regió7 reconeixen l’excel·lència del territori i reivindiquen la tasca del periodisme
AMIC 
L'AMIC dona suport a la iniciativa 'Crit per les dones afganeses'
AMIC 
Una trentena d’associats participen en el curs de Google News Lab organitzat per AMIC
AMIC 
L’AMIC participa en la tertúlia “La premsa de proximitat, eina vertebradora del territori”
AMIC 
8a edició dels Premis de Comunicació Tarragona 2021
AMIC 
Torredembarra Actualitat celebra el seu segon aniversari
AMIC 
El TOT Barcelona celebra 3 anys
AMIC 
Via Empresa ha celebrat una conferència sobre els reptes digitals del retail al Bizbarcelona
AMIC 
L’ham compleix 35 anys


AMIC - Codi Deontològic
Avís legal | | Política de cookies

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 -
info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]