Català / Castellano / English
AMIC NOTÍCIES SERVEIS ÀREA DIGITAL ÀREA PAPER MITJANS ASSOCIATS ÀREA CONEIXEMENT ÀREA RSC CONTACTE
AMIC<< Tornar
Dimarts, 12 de març 2019
“Els mitjans de proximitat juguen un paper de control dels governs locals”
Josep Ritort, secretari general de l’AMIC, ha destacat a la presentació de l’estudi “El finançament públic dels mitjans de comunicació a Catalunya” la importància que tenen els mitjans de proximitat per garantir la qualitat democràtica
 

El laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural de la UAB, amb la col·laboració de l’Oficina Antifrau de Catalunya, va presentar ahir, 11 de març, la recerca “El finançament públic dels mitjans de comunicació a Catalunya” a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya.  L’objectiu principal va ser donar a conèixer el volum d’ingressos públics dels principals mitjans catalans. També es van publicar els resultats en obert al Mapa Infoparticipa, una eina concebuda perquè qualsevol persona disposi d’informacions complexes de forma intel·ligible, i pugui participar en avaluar i fer propostes per unes polítiques públiques de comunicació respectuoses amb la pluralitat i la diversitat cultural.

Marta Corcoy, investigadora de la UAB, va ser l’encarregada de presentar els resultats de l’estudi, juntament amb Miguel Ángel Jubero, director de l’Oficina Antifrau de Catalunya i Amparo Moreno Sardà, directora del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la ciutadania Plural de la UAB i Joan Manuel Treserras, professor especialista en comunicació de la UAB.

L’acte va seguir amb el diàleg “El finançament públic dels mitjans de comunicació. Transparència? Per a què?” on va intervenir la periodista Karma Peiró i el secretari general de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), Josep Ritort. La conversa va estar moderada per la periodista de TV3, Fàtima Llambrich.

Josep Ritort va destacar “el servei públic dels mitjans públics i la funció pública que fan els mitjans privats, ja que ajuden a garantir la qualitat democràtica i la diversitat informativa, en especial els mitjans de proximitat perquè permeten donar respostes a les necessitats bàsiques dels ciutadans i juguen un paper també de control dels governs locals”.


  MÉS AMIC
AMIC 
Ficcions tanca la seva 11a edició amb un rècord de participació
AMIC 
L’AMIC celebra la tercera Trobada de comunicació i coneixement PROXIMITATS a Girona
AMIC 
Capgròs celebra el seu 35è aniversari
AMIC 
Territoris.cat compleix 7 anys
AMIC 
Racó Català ha guanyat el XXX Premi Comte Jaume d'Urgell 2019
AMIC 
L’AMIC supera els 350 mitjans associats
AMIC 
Capgròs promou col·loquis de ciutat pel 35è aniversari
AMIC 
L’AMIC es reuneix amb les institucions basques per preparar el Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat
AMIC 
L’AMIC arriba als 200 mitjans digitals
AMIC 
El Cargol compleix 20 anys


AMIC - Codi Deontològic - Avís legal - Avís cookies

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 -
info@amic.media
AMIC Illes Balears
Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]