Notícies

Mateu Ros, director general de Capgròs Comunicació, rep el Reconeixement a la Trajectòria del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat
Dijous, 21 de març 2024

L'acte de lliurament del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat -que va omplir La Pedrera dimarts passat amb més de 240 editors, periodistes, experts en el món de la comunicació i altres professionals del sector en l'àmbit català, europeu i internacional- va tenir un apartat especial en el moment que es va lliurar el Reconeixement a la Trajectòria professional a Mateu Ros i Monrós, director general de Capgròs Comunicació.

L'anunci del Reconeixement a la Trajectòria el va fer el president de l'AMIC, Ramon Grau, qui va destacar la carrera professional "d'un company i amic, Mateu Ros i Monrós, fundador ara fa 40 anys de la capçalera Capgròs de Mataró i el Maresme, entre altres projectes empresarials". Ramon Grau va recordar que Mateu Ros "va ser president de l'entitat i sempre ha lluitat pel reconeixement i professionalització de les nostres capçaleres". Mateu Ros i Monrós va participar fa 27 anys en la fundació de l'AMIC a Sant Cugat del Vallès, i per això el seu alcalde, Josep Maria Vallès, va estar també present a la 1a edició del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat.

Van lliurar el guardó el president de l'AMIC, Ramon Grau, la directora de Comunicació de la Diputació de Barcelona, Anna Maria Sendra, l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, i el secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió de la Generalitat de Catalunya, Marc Bataller.

Durant el seu discurs, un Mateu Ros visiblement emocionat va agrair el Reconeixement a la Trajectòria i va destacar la tasca de l'AMIC representant a les més de 550 capçaleres, digitals i televisions i ràdios associades. Ros va elogiar la tasca dels mitjans de proximitat per mantenir un territori cohesionat, el rigor del periodisme local, i el paper normalitzador en l'ús del català en la informació i també en la publicitat.

Abans del Reconeixement a la Trajectòria al director general de Capgròs Comunicació, es va lliurar el Reconeixement a la Qualitat de la Publicitat emmarcada a la Proximitat a Ametller Origen per "l'esforç que ha fet la marca per adaptar les seves campanyes publicitàries a les particularitats de la premsa, els digitals i les ràdios de proximitat".

Guanyadors en la categoria En Català, Unió Europea i Internacional

Durant la jornada s'ha atorgat el Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat en la categoria En Català a la "Revista Cambrils" (Catalunya), guardó que ha estat recollit per Lluís Rovira, director del mitjà, acompanyat per la periodista, Cristina Sierra.

En la categoria Unió Europea s'ha guardonat al mitjà danès "Der Nordschleswiger", premi que ha recollit el seu cap de redacció, Gwyn Nissen. Pel que fa a la categoria Internacional el guardó ha estat pel mitjà "Outlier Media" de Detroit (EUA), el qual ha recollit la seva directora executiva, Candice Fortman.

Finalistes d'Honor i Menció Especial en la categoria En Català

A banda dels primers premis, el jurat ha decidit guardonar dins la categoria En Català a tres finalistes d'honor: la Xarxa de Diaris Som de Vallès Oriental de (Catalunya), en representació ha recollit el guardó Ramon Torrents, l'editor de la Xarxa de Diaris Som; la revista "NUA" de Menorca (Illes Balears), ha recollit el diploma Bep Al·lès, editor de Setmanaris i Revistes S.L., empresa editora de la revista i el mitjà "Sa Veu" de Sóller (Illes Balears), en representació ha assistit Gabriel Mercè, director de la publicació. També s'ha fet una Menció Especial al mitjà "EL 9 TV" d'Osona i Lluçanès (Catalunya) i ha recollit el diploma Beth Codina, presidenta del Consell d'Administració de Prosa, editora d'EL 9 NOU.
                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies