Notícies

La ‘Revista Cambrils’ guanyadora de la categoria En Català del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat
Dimarts, 19 de març 2024

El jurat ha decidit guardonar a la publicació per “tenir una ferma voluntat d’innovació, adaptant-se a les noves tendències informatives, tenir un fort arrelament cultural i social a la vila, mantenint la cohesió social i preservant el sentiment de comunitat i per a l’aposta informativa ambiciosa, professional i rigorosa”


L’AMIC ha omplert l’auditori de La Pedrera per celebrar aquest dimarts 19 de març la primera edició del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat a la ciutat de Barcelona a les 17.30 h, en el qual han assistit 240 editors de mitjans d’informació de proximitat, periodistes, experts en el món de la comunicació i altres professionals del sector en l’àmbit català, europeu i internacional. L’acte presentat per la periodista Marina Romero s’ha convertit en una jornada per promoure, guardonar i celebrar el periodisme rigorós i l’excel·lència professional, reunint experts en el món de la comunicació, periodistes, entre altres professionals del sector a nivell català, europeu i internacional.


Durant la jornada s’ha fet públic i atorgat el guardó en la categoria En Català, el qual ha estat per la “Revista Cambrils”. Els motius d’aquest premi radiquen, en paraules del jurat, per la seva capacitat de “tenir una ferma voluntat d’innovació, adaptant-se a les noves tendències del sector, pel seu fort arrelament cultural i social a la vila mantenint la cohesió social i preservar el sentiment de comunitat i per a l’aposta informativa ambiciosa, professional i rigorosa”. El contingut informatiu del mitjà combina amb encert la informació més immediata en l’àmbit digital, amb reportatges i entrevistes en profunditat a la publicació que s’edita en paper. Ha recollit el premi i ha explicat el model del mitjà el director de la Revista Cambrils, Lluís Rovira i la periodista, Cristina Sierra.


Dins la mateixa categoria, el jurat també ha decidit concedir el títol com a finalistes d’honor a tres publicacions: la “Xarxa de diaris Som” del Vallès Oriental (Catalunya), el grup de comunicació multicanal de referència al Vallès Oriental que comprèn el diari digital comarcal “Som Vallès”, i nou capçaleres locals ha estat guardonat “per la seva capacitat d’arribar a públics hiperlocals amb un desplegament singular en el territori i amb voluntat de servei”, el qual ha recollit Ramon Torrents, l’editor de la Xarxa de diaris SOM; la revista “NUA” de Menorca (Illes Balears) un cas únic a les Illes Balears, i d’acord amb les paraules de la seva directora, la qual no ens ha pogut acompanyar durant l’acte, Itziar Lecea “una publicació que dona visibilitat a les dones (...), creant un espai de reflexió en femení, obert i transversal”. En el seu lloc, ha recollit el diploma l’editor de Setmanaris i Revistes S.L. a Ciutadella, editora de la Revista Nua, Bep Al·lès.


D’altra banda, el mitjà “Sa Veu” de Sóller (Illes Balears) ha estat reconegut com a finalista d’honor per “consolidar-se com el mitjà de referència a la comarca de la Serra de Tramuntana i mantenir-se ferm en la defensa dels valors socials”, recollint el diploma el seu director, Gabriel Mercè. A més,  s’ha aprofitat per fer una Menció Especial al mitjà “El 9 TV” d’Osona i el Lluçanès (Catalunya) per “la qualitat dels seus continguts informatius i ser una de les televisions locals de referència a Catalunya”, recollint el guardó la presidenta del consell d’administració de Prosa, editora d’El 9 Nou, Beth Codina.


Durant aquest bloc, el jurat ha volgut fer una menció destacada a la qualitat periodística dels vuit candidats a ser Finalistes d’Honor en aquesta primera edició.


Guanyadors en la categoria Internacional i Unió Europea
També s’ha fet entrega del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat en la categoria Internacional el qual ha sigut pel mitjà "Outlier Media" de Detroit (EUA), el qual ha recollit la seva directora executiva, Candice Fortman, que ha estat l’encarregada d’explicar aquest cas d’èxit en el periodisme local dels Estats Units i pel que fa a la categoria Unió Europea s’ha guardonat al mitjà danès "Der Nordschleswiger", premi que ha recollit i ha explicat el model del mitjà, el seu cap de redacció, Gwyn Nissen.


Reconeixement a la trajectòria i a la publicitat
A més, s’ha lliurat un reconeixement a Mateu Ros i Monrós, director general de Capgròs Comunicació per la seva trajectòria al servei dels mitjans de proximitat; i s'ha atorgat un reconeixement a la qualitat de la publicitat que aposta pels mitjans de proximitat a Ametller Origen.

 

Ponències d’experts en premsa de proximitat
Per convertir l'acte en una trobada per analitzar les principals novetats del sector s’ha comptat amb les ponències dels experts en premsa de proximitat, Jason Gibbins, director del projecte “Local News Partnerships” de la BBC (Gran Bretanya); Aurélie Rousseau, presidenta d’Ouest Medialab i del "Festival de l'Info Locale" (França); i Neil Chase, membre de la “Local Independent Online News” (EUA).
                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies