Notícies

Experts de la Gran Bretanya, França i els EUA debatran sobre comunicació local en la 1a edició del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat
Dimarts, 27 de febrer 2024

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, AMIC, formada per més de 550 capçaleres de premsa, mitjans digitals, audiovisuals convoca la primera edició del Premi Internacional AMIC de Mitjans de Proximitat, amb la voluntat de promoure el periodisme rigorós i l’excel·lència professional entre periodistes i editors i editores de mitjans de proximitat.


L’acte esdevindrà una jornada per analitzar les principals novetats de la premsa de proximitat europea i internacional i traslladar-les a l’escenari de la premsa dels territoris de parla catalana. El 19 de març, a partir de les 17.30 hores, a La Pedrera de Barcelona intervindran tres institucions internacionals per explicar la situació de la premsa de proximitat en els seus països:


Aurélie Rousseau, presidenta del “Festival de l’Info Locale” (França). Farà una radiografia sobre la situació dels mitjans de proximitat a França en l’actualitat. Explicarà el paper que té el Festival de l'Info Locale, el qual és una trobada anual de tot el sector a Nantes, on conflueixen professionals del sector i es fan ponències sobre temes d'interès, per compartir experiències i preocupacions. Aurélie Rosseau és la presidenta del Festival de l'Info Locale i la directora de la TV locale TVR, amb seu a Rennes.


Jason Gibbins, director del projecte “Local News Partnerships” de la BBC (Gran Bretanya). Farà balanç de com està anant el programa, què han après, quins han estat els obstacles i quins són els resultats del període 2017 - 2023. Explicarà com s'està desenvolupant el programa que té la BBC d'establir acords amb els mitjans locals. Aquest programa es va  crear el 2017 com a resultat d'un acord entre la BBC i l'Associació de Mitjans d'Informació (News Media Association), que representa la major part de la premsa regional del Regne Unit, i ha establert un diàleg més ampli amb altres parts de la indústria de notícies locals.


Neil Chase, membre de la “Local Independent Online News  (LION Publishers, els Estats Units). Donarà una visió de com està la premsa de proximitat als Estats Units i quin paper essencial juga l'Associació LION Publishers (Local Independent Online News) per dinamitzar el sector i ajudar-lo a la seva sostenibilitat. LION té un model que els ajuda a trobar la millor fórmula sostenible de model de negoci i està donant molt bons resultats entre els seus associats. Neil Chase és membre de la junta directiva de LION i alhora és editor d'un mitjà online que es diu Calmatters (de la zona de Califòrnia).

 

Protagonisme dels guanyadors de les tres categories
El guardó vol promoure el periodisme rigorós, l’excel·lència professional, i prestigiar la feina dels editors i editores i periodistes de mitjans de proximitat, i premiarà tres categories: mitjans en llengua catalana, mitjans de la Unió Europea, i la resta de mitjans internacionals. El premi serà un diploma acreditatiu, un guardó i una dotació econòmica de 5.000 euros. A més hi haurà dos reconeixements: a la trajectòria d’una persona, projecte o empresa que s’hagi distingit pel seu servei rellevant als mitjans de proximitat; i a la qualitat de la publicitat en continguts de marca que aposti pels mitjans de proximitat.


Durant la sessió, els guardonats de cada categoria exposaran el seu cas d’èxit amb l’objectiu de promoure les millors pràctiques professionals entre els periodistes i editors de mitjans de proximitat i detectar els exemples de qualitat del nostre àmbit territorial i lingüístic i també en la premsa de proximitat de la Unió Europea i internacional.

 

Altres accions de l’AMIC vinculades amb els mitjans de proximitat
L’AMIC, entitat que actualment agrupa més de cinc-cents cinquanta mitjans de proximitat digitals, en paper i audiovisuals - que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.300.000 exemplars, i en digital superen els 14.000.000 navegadors únics mensuals-, ha tingut sempre una clara vocació per reivindicar la professionalització del sector i amb la creació d’aquest guardó busca donar a les petites i mitjanes capçaleres el reconeixement que es mereixen.
                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies