Notícies

Neixen els nous “Premis AMIC-Tresdeu, als creadors de contingut en català”
Dijous, 8 de febrer 2024

Expandir i consolidar l’impacte de la figura dels creadors i creadores de contingut a tot el domini lingüístic català és clau, per aquest motiu l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i la plataforma digital cultural, Tresdeu, han decidit crear els Premis AMIC-Tresdeu, als creadors de contingut en català, un esdeveniment cultural amb l’objectiu de reconèixer i premiar la creativitat dels joves dels territoris de parla catalana que se celebrarà el pròxim 10 d’abril al CaixaForum Barcelona (Auditori), situat a l’Av. De Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 de Barcelona.

El premi, que portarà sis edicions al País Valencià amb aquesta edició a Barcelona, vol continuar visibilitzant i prestigiant el sector de creadors de continguts a les xarxes socials en català premiant a diverses categories amb l’objectiu d’apoderar i donar veu als protagonistes menors de 35 anys, fomentant la normalització i igualtat lingüística en tot el domini lingüístic català.

Prestigiar el sector dels creadors i creadores de contingut en català

La presentació de candidatures als Premis AMIC-Tresdeu és lliure, en aquest sentit, hi ha l’opció que es presentin els mateixos creadors de contingut d’arreu dels territoris de parla catalana, que ho facin els seus seguidors, professionals del sector o representants d’associacions i institucions que treballen per la promoció del català. Les propostes ja es poden començar a registrar a través d’un formulari dins de la pàgina web del concurs www.amictresdeu.cat.

Tot i això, cal tenir en compte que només podran optar a ser finalistes i guardonats aquells creadors que hagin estat actius entre l'1 de gener de 2023 i el 31 de desembre de 2023 amb contingut publicat a les xarxes socials d’una periodicitat mínima mensual i en el cas de formats que s’hagin publicat 10 episodis o més. En aquest sentit, l’organització es reserva el dret de poder inscriure a qui consideri, i en el cas que algun creador no desitgi estar entre els nominats, se’l podrà donar de baixa.

En aquesta primera edició, les temàtiques premiades seran: Millor creador/a de contingut cultural i art, Millor creador/a de contingut d’esport, Millor creador/a de contingut d’humor, Millor creador/a de contingut lifestyle, Millor creador/a de contingut de videojocs, Millor creador/a de contingut de conscienciació social, entre d’altres, amb un premi de 400 € per cadascuna.

A més a més, també hi haurà premis genèrics com el guardó al Millor creador/a de l’any i Millor creador/a revelació de l’any, dotats amb un premi de 1.600 € i 800 € respectivament, i s’atorgarà un reconeixement a la creació en les següents categories: Millor streamer, Millor tiktoker, Millor youtuber i Millor instagramer, amb la possibilitat de contemplar altres atributs de la creació.

Un cop finalitzat el període d’inscripció, la selecció de les persones finalistes i guardonades es farà a través d’un jurat professional, el qual estarà conformat per experts en el sector i representants d’associacions i institucions que treballen per la promoció i difusió de la llengua i cultura catalanes i posteriorment, també s’obrirà una votació popular que contribuirà a la decisió final.

Els premis se celebraran aquesta primavera a Barcelona

La cerimònia de premis, la qual se celebrarà el pròxim 10 d'abril al CaixaForum Barcelona (Auditori), situat a l'Av. De Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 de Barcelona, tindrà actuacions en directe i comptarà amb la participació durant l’acte de persones referents dins el panorama actual i cultural de tot el domini lingüístic català. Aquesta combinació en forma d’esdeveniment cultural busca inspirar i connectar a la nova generació de creadors de contingut dels diversos territoris de parla catalana.

A més a més, cada any, els premis aborden una temàtica específica, amb perspectives diverses, amb l’objectiu de conscienciar i implicar els joves creatius en la construcció d’un futur millor. La finalitat amb la seva obertura a tots els territoris de parla catalana és consolidar aquest impacte i reforçar el compromís amb el talent creatiu i la cultura dels creadors de continguts a les xarxes socials d’arreu del domini lingüístic.

Per a més informació sobre els Premis AMIC-Tresdeu, als creadors de contingut en català els interessats poden visitar el lloc web oficial o posar-se en contacte amb els organitzadors a través de la informació de contacte disponible en línia.

L’AMIC i Tresdeu, entitats organitzadores

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de cinc-cents cinquanta mitjans impresos, digitals i audiovisuals de proximitat, temàtics i generalistes fortament arrelats arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.300.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.


A més a més, l’AMIC treballa per assolir un doble objectiu: convertir-se en una associació més global i amb una vocació transmèdia, a través de diversos concursos dirigits a joves com el concurs literari AMIC-Ficcions i els concursos de creació de contingut en català a través de nous formats AMIC-Directes i AMIC-Nous Talents; en aquest sentit i amb l’impuls dels Premis AMIC-Tresdeu, als creadors de contingut en català a tot el domini lingüístic català, l’AMIC pretén contribuir consolidar la professionalització i l’impacte de la figura del creador/a de contingut i reforçar el compromís amb el talent creatiu i la cultura dels creadors a les xarxes socials d’arreu dels territoris de parla catalana.  


La Tresdeu es presenta com una plataforma digital cultural fermament establerta en el panorama comunicatiu valencià. Actualment, disposa de més de 42.000 seguidors entre totes les xarxes socials. És un dels magazins culturals més seguit a les xarxes socials i dels pocs que es publica completament en valencià. Els seus usuaris, majoritàriament són joves amb un rang d'edat entre els 15 i els 35 anys.
Amb la seu a la ciutat de València, la Tresdeu s'alimenta de l'actualitat musical valenciana, així com de tendències culturals i tecnològiques dirigides a un públic jove i divers de tot el País Valencià.
                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies