Notícies

Primera edició del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat el 19 de març a La Pedrera
Dijous, 8 de febrer 2024

La comunicació de proximitat, editors i editores de mitjans de proximitat seran els protagonistes el pròxim 19 de març en l’acte de lliurament del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat que se celebrarà a l’Auditori de La Pedrera (Casa Milà) de Barcelona. Creat per  l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, el guardó vol prestigiar la feina dels editors i editores de premsa local i comarcal i premiarà tres categories: millor mitjà de proximitat en llengua catalana, millor mitjà de la Unió Europea, i millor mitjà internacional. El premi constarà d’un diploma acreditatiu, un guardó i una dotació econòmica de 5.000 euros. Hi haurà un reconeixement a la trajectòria d’una persona, projecte o empresa rellevant als mitjans de proximitat; i reconeixement a la qualitat de la publicitat en continguts de marca a premsa de proximitat.


L’acte es convertirà en una jornada on promoure el rigor i l’excel·lència professional dels mitjans de proximitat en català, i mostrar les principals novetats de la premsa de proximitat en l’escenari europeu i internacional. S’ha convidat a participar a tres institucions internacionals per explicar la situació de la premsa de proximitat en els seus països. De la Gran Bretanya, Jason Gibbins, director del projecte ‘Local News Partnerships’ que estableix una xarxa entre la BBC i els mitjans locals; dels Estats Units, ens acompanyarà Neil Chase, membre d’una de les principals associacions de premsa de proximitat, Local Independent Online News (LION Publishers); i de França, participarà Aurélie Rousseau, presidenta de l’associació que organitza  ‘Festival de l’Info Locale’. A més a més, els guanyadors de cada categoria exposaran el seu cas d’èxit amb l’objectiu de promoure les millors pràctiques professionals entre els periodistes i editors de mitjans de proximitat presents a l’acte.


El jurat i el grup d’observadors
Un grup d’observadors internacionals s’han encarregat de fer de la selecció de mitjans candidats en el seu àmbit territorial i han proposat aquells que han considerat mereixedors de ser seleccionats com a finalistes per a poder optar al premi. Un jurat expert és l’encarregat d’analitzar els candidats proposats pels observadors i seleccionar els guanyadors de les tres categories de la primera edició del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat.


Altres accions de l’AMIC vinculades amb els mitjans de proximitat
L’AMIC, entitat que actualment agrupa més de cinc-cents cinquanta mitjans de proximitat digitals, en paper i audiovisuals - que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.300.000 exemplars, i en digital superen els 14.000.000 navegadors únics mensuals-, ha tingut sempre una clara vocació per reivindicar la professionalització del sector i amb la creació d’aquest guardó busca donar a les petites i mitjanes capçaleres el reconeixement que es mereixen.


L'AMIC ha apostat fermament i de manera innovadora per la professionalització dels editors i periodistes de mitjans d'informació de proximitat. En aquest sentit, s'han impulsat diverses iniciatives com les Jornades Internacionals de Mitjans de Proximitat, les Conferències Interuniversitàries de Periodisme de Proximitat, les Jornades Territorials de Comunicació de Proximitat, el Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat i l'Aula Innovació i Creativitat de l'AMIC. Amb aquest nou projecte, l'Associació vol continuar amb la seva tasca de prestigiar els mitjans de proximitat i ampliar la seva presència i rellevància a escala internacional.
                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies