Notícies

El concurs literari AMIC-Ficcions aconsegueix una participació de 4.973 alumnes inscrits en la seva 16a edició
Dilluns, 5 de febrer 2024
Participació de la 16a edició del concurs literari AMIC-Ficcions

El concurs literari “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries” ha tancat les seves dades de participació de la 16a edició amb un total de 4.973 alumnes registrats provinents de 309 centres educatius de Catalunya, Illes Balears, País Valencià i Aragó. En l’edició d’enguany l’Escola Mare de Déu de La Salut de Sabadell ha estat el centre més participatiu dels territoris de parla catalana amb un total de 231 inscrits.


A més, aquesta setzena edició ha assolit una xifra històrica pel que fa al nivell d’implicació de l’alumnat amb un increment de més del 30% dels grups que han publicat el 1r capítol dins el certamen de creació literària, amb un total de 2.336 històries presentades a través de la pàgina web del concurs, assolint així el rècord de participacions en la història del concurs.


Pel que fa a la participació per territoris, de Catalunya se sumen al concurs AMIC-Ficcions un total de 3.503 joves. Si ho desglossem per demarcacions; Barcelona, continua sent la zona on més estudiants participen, arribant als 2.291 alumnes; seguit de Girona amb 574 estudiants, 122 participants més respecte a l’edició anterior, Lleida amb 329 i Tarragona amb 309.


Al País Valencià amb 1.011 estudiants. Destaquen els 383 alumnes que s’han inscrit de València, 91 joves més que en l’edició anterior; 352 d’Alacant i 276 de Castelló.


A les Illes Balears, 422 nois i noies s’han inscrit en el concurs. L’illa amb més participació és Mallorca amb 271 alumnes, 70 més que la passada edició, seguida d’Eivissa amb 89, Menorca amb 61 i la incorporació de Formentera amb un alumne participant de l’IES Marc Ferrer.


També, s’han unit al concurs literari 37 alumnes d’Aragó: 32 estudiants d’Osca, 18 més que en l’edició anterior, i 5 estudiants de Saragossa, consolidant, un any més, la presència d’estudiants d’aquesta comunitat autònoma al concurs.


Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es van activar el passat 2 d’octubre i s’han tancat aquest 30 de gener amb 4.973 estudiants registrats.  A través de la pàgina web www.amicficcions.cat qualsevol usuari pot llegir els capítols que van publicant els joves participants.


El funcionament
El concurs “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries” està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants. Així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.


Prenent cinc inicis de novel·la: La bruixa blanca de Shelby Mahurin, La cosina gran de Laura Gost, Guilleries de Ferran Garcia, La connexió maltesa de Jordi Sierra i Fabra i El fill del senescal d’Egipte (autor anònim). Els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega. Els alumnes podran participar tant individualment com en grup de fins a tres persones.


Jurat, premis i gran final
Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. Durant la segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana.


Els premis de l’edició d’enguany són: iPhones, PlayStations, iPads, llibres electrònics, rellotges intel·ligents i auriculars sense fils. També es premiaran als professors/es més motivadors/es dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies sortirà el Premi al Professor/a més motivador/a de cada territori, el qual serà guardonat amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs.
                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies