Notícies

L’organització CEDRO bloqueja 2,7 milions d’enllaços a còpies pirates de llibres i premsa durant l’any 2023
Dilluns, 29 de gener 2024
Markus Spiske (Unsplash)

L’entitat CEDRO, a la qual els associats es poden adherir a través de l’AMIC, va eliminar durant l’any 2023 més de 2,7 milions d’enllaços que dirigien a còpies il·lícites d’obres, contribuint a la seguretat i fiabilitat pel sector editorial a internet. L’organització sense ànim de lucre disposa d’eines que permeten millorar la protecció de les publicacions dels seus membres, per exemple, el Servei d’Antipirateria Digital (SAD).

En els últims anys, un dels reptes principals del sector editorial ha sigut  l’augment dels robatoris digitals de contingut, tal com exposa l’Observatori de la Sostenibilitat de la Cultura Escrita. El SAD va interceptar 3.370.390 enllaços il·lícits a llibres, diaris, revistes i partitures durant el 2023, i se’n van eliminar 2.741.611. En aquest sentit, el principal canal d’accés il·legal a les obres són les xarxes socials.

Per aquest motiu i amb l’objectiu de fomentar un entorn digital més segur per als creadors de contingut editorial, l’organització disposa de diverses eines que permetin augmentar la protecció de les publicacions. Per exemple, permetent als seus socis denunciar casos de pirateria digital massiva, entre altres mecanismes que podeu consultar a la seva web.
                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies