Notícies

Mor Carme Junyent, lingüística referent de la llengua catalana
Dilluns, 4 de setembre 2023

La lingüística i professora Carme Junyent i Figueres ha mort als 68 anys, víctima d’un càncer. Junyent era presidenta del Consell Lingüístic Assessor del Govern i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, d’una gran referent en l’estudi de la diversitat lingüística i pilar en la defensa de la llengua catalana.

Experta en llengües africanes i es va especialitzar en idiomes amenaçats. Això li va servir per poder explicar la diversitat lingüística de Catalunya per entendre les llengües de la immigració i per alertar del perill de substitució lingüística del català si no s'actuava immediatament des de tots els fronts, com va defensar al seu llibre El futur del català depèn de tu, coescrit amb Bel Zaballa (La Campana, 2020).

Carme Junyent, col·laboradora amb AMIC-Directes
Junyent va col·laborar a impulsar un dels concursos literaris de l’AMIC, AMIC-Directes. Una iniciativa que busca fomentar el català en les plataformes digitals, a més d’incentivar la llengua catalana de la forma més atractiva pels joves i el seu futur normalitzant l’abast de contingut en català i ajudar al fet que tinguin referents en la seva llengua.

En l’entrega de premis del concurs, Carme Junyent, va destacar “que una part importantíssima de la vida passa per les xarxes i ens podem expressar a través d’elles, i expressar-nos també vol dir mostrar qui som i fer-ho en la llengua que parlem (...). Ser presents en la xarxa en català, és també treballar a favor de la diversitat lingüística”.

 
                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies