Notícies

El digital occità Jornalet estrena nova web
Dijous, 27 de abril 2023

El digital occità Jornalet estrena nou web per adaptar-se als nous hàbits de consum d'informació dels seus lectors.  El digital occità aprofita també la nova imatge per canviar el nom de “Jornalet, gaseta occitna d’informacions” a “Jornalet, quotidian occitan d’informacions”.

La nova web responsive de Jornalet, desenvolupada per l’equip de Tirabol, ja està disponible per a tots els usuaris i es pot accedir a través de la mateixa adreça web de sempre: www.jornalet.com. Amb aquesta actualització, Jornalet vol consolidar la seva posició com a diari de referència de l’Espai occità i seguir oferint una informació de qualitat als seus lectors, adaptada als nous temps i a les noves tecnologies.

Jornalet va néixer el 31 de març de 2012, coincidint amb la gran manifestació per la llengua occitana que va tenir lloc a Tolosa de Llenguadoc. “Han passat onze anys i tenim la percepció que, per a molta gent, llegir aquest diari és un hàbit de cada dia o de cada setmana”, diu el director de Jornalet, Ferriol Macip, que es manifesta “content d’haver aconseguir portar el seu granet de sorra a la dignitat de l’occità”. Tirar endavant un diari en occità és una tasca més militant que professional. Per Macip “es un miracle haver arribat fins aquí”, i ho ha estat gràcies al suport popular, tant a nivell econòmic com de voluntariat.

És gràcies a acords d’amistat i cooperació amb altres digitals, com Nationalia o Vilaweb que Jornalet és una realitat. Al mateix temps, el digital és emprat per a l’ensenyament de l’occità a l’escola i en formació d’adults, i el seu corpus i els seus àudios contribueixen al desenvolupament dels traductors automàtics d’Apertium i Lo Congrés Permanent de la Lenga Occitana, així com al sintetitzador de veu en occità votz.eu.

 
                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Subscriu-te al nostre butlletí
  He llegit i accepto els termes i condicions