Notícies

“La roda de la vida comença a Llessui” publicat a La Mira s’endú el premi Reportatge Fotogràfic del 33è Premi Pica d’Estats
Dilluns, 6 de febrer 2023

Aquest dissabte 4 de febrer, es van fer públics els guardonats del 33è Premi Turístic Internacional Pica d’Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet que concedeix el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. El reportatge fotogràfic “La roda de la vida comença a Llessui”, del fotògraf Jordi Borràs i publicat a La Mira el 24 de setembre de 2022, mitjà associat a l’AMIC, s’ha endut el premi Reportatge Fotogràfic.

El treball reflecteix a través d’una sèrie de fantàstiques fotografies la vida quotidiana de dos pastors d’ovelles que desenvolupen el seu ofici a les muntanyes del Pallars Sobirà.

Pel que fa a la resta de premis s’han tocat temàtiques tan diverses com el romànic de l’Alt Urgell, les ermites de la Noguera, l’oferta turística de les Garrigues i del Pallars Jussà, l’ofici de pastor, el patrimoni monumental del Pirineu vist a través del paper històric que van tenir les dones o al gastronomia autòctona.

A més de la qualitat dels treballs, el jurat ha incidit en la gran diversitat dels temes tractats, que reflecteix la varietat de l’oferta turística de la demarcació de Lleida. Aquesta diversitat, en paraules del degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, “et permet descobrir algunes realitats turístiques del territori lleidatà desconegudes per la gent de fora”. En aquest sentit, Morros ha descrit com a summament “enriquidor” el debat entre els membres del jurat per establir els treballs guanyadors.

Aquesta edició ha registrat un total de 138 reportatges presentat a concurs, dels quals 105 corresponen a treballs d’àmbit estatal, 12 a obres d’àmbit internacional i altres 21 a mitjans locals. El premi té una dotació global de 45.000 euros.
                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Subscriu-te al nostre butlletí
  He llegit i accepto els termes i condicions